Kalcifikimi i tendencës (Tendinosis Calcarea): Terapia me ilaçe

Synimet terapeutike Reduktimi i dhimbjes Rritja e aftësisë për të lëvizur Rekomandimet e terapisë Ilaçet anti-inflamatore (ilaçe që pengojnë proceset inflamatore; barna anti-inflamatore jo-steroide, NSAIDs), p.sh. acidi acetilsalicilik (ASA), ibuprofen. Nëse është e nevojshme, injektimi i anestetikëve lokalë (anestezi lokale) dhe / ose steroidëve (glukokortikoideve) nën akromion (infiltrim subakromial). Shihni gjithashtu nën "Terapi të mëtejshme". Shënime të tjera The… Kalcifikimi i tendencës (Tendinosis Calcarea): Terapia me ilaçe

Kalcifikimi i tendencës (Tendinosis Calcarea): Testet diagnostike

Diagnostifikimi i detyrueshëm i pajisjeve mjekësore. Radiografia e tendinit ose rajonit të prekur, në dy rrafshe - për të lokalizuar depozitimin kalcifik dhe për të vlerësuar shtrirjen e tij. Sonografia (ekzaminimi me ultratinguj) i tendinit të prekur ose rajonit të prekur - për të lokalizuar depozitimin kalcifik dhe për të vlerësuar shtrirjen. Diagnostifikimi opsional i pajisjes mjekësore - në varësi të rezultateve… Kalcifikimi i tendencës (Tendinosis Calcarea): Testet diagnostike

Kalcifikimi i tendencës (Tendinosis Calcarea): Terapia kirurgjikale

Nëse shërimi spontan (vetë-shërimi) nuk ndodh ose nëse terapitë konservative nuk japin rezultatet e dëshiruara, dhimbja vazhdon ose është kronike (> 6 muaj), dhe në rastet e vatrave më të mëdha të kalcifikuara (diametri> 1 cm), terapia kirurgjikale duhet merret parasysh. Heqja e vatrave të kalciumit lehtëson presionin, i cili gjithashtu lehtëson dhimbjet e forta. Largimi… Kalcifikimi i tendencës (Tendinosis Calcarea): Terapia kirurgjikale

Kalcifikimi i tendencës (Tendinosis Calcarea): Parandalimi

Për të parandaluar tendinitin calcarea (kalcifikimi i tendinit), vëmendje duhet t'i kushtohet uljes së faktorëve individual të rrezikut. Faktorët e rrezikut të sjelljes Sportet me rrezik të lartë siç janë sportet e hedhjes (për tendinitin calcarea në zonën e shpatullave (shpatulla e kalcifikuar)). Faktorët e rrezikut të lidhur me sëmundjen. Lëndime, helmime dhe pasoja të tjera të shkaqeve të jashtme (S00-T98). Trauma (dëmtimi) në shpatull, e paspecifikuar.

Kalcifikimi i tendencës (Tendinosis Calcarea): Simptomat, Ankesat, Shenjat

Simptomat dhe ankesat e mëposhtme mund të tregojnë tendinitis calcarea (tendonozë): Lëvizje e kufizuar Rubor (skuqje) Dhimbje Tumor (ënjtje) Simptomat dhe ankesat e mëposhtme mund të tregojnë tendinit calcarea në shpatull (shpatull kalcifikues): Pseudoparalysis (pamundësia për të lëvizur krahun) - veçanërisht në fazën e resorbimit, shihni “Etiologjia/shkaqet” më poshtë. Hark i dhimbshëm ("hark i dhimbshëm") - Në këtë rast, dhimbja… Kalcifikimi i tendencës (Tendinosis Calcarea): Simptomat, Ankesat, Shenjat

Kalcifikimi i tendencës (Tendinosis Calcarea): Shkaqet

Patogjeneza (zhvillimi i sëmundjes) Tendinosis calcarea mendohet se rezulton nga procese degjenerative, të tilla si ato të shkaktuara nga zvogëlimi i rrjedhjes së gjakut në lidhjen e tendinit me kockën. Shkaqet mekanike të tilla si një hapësirë ​​e ngushtë anatomike gjithashtu mund të nxisin degjenerimin. Ka të ngjarë që zhvillimi i kalcifikimeve të jetë shumëfaktorial. Vatrat e kalcifikimit mund të shkaktojnë siklet për shkak… Kalcifikimi i tendencës (Tendinosis Calcarea): Shkaqet

Kalcifikimi i tendencës (Tendinosis Calcarea): Terapia

Masat e përgjithshme Në varësi të simptomave dhe stadit të sëmundjes: Lehtësimi dhe imobilizimi Pushimi sportiv Sapo të qetësohet dhimbja, duhet të fillohet fizioterapia (shih më poshtë). Në rast të traumave - kujdes në varësi të natyrës së dëmtimit. Metodat konvencionale të terapisë jo-kirurgjikale Barnat anti-inflamatore (ilaçe që pengojnë proceset inflamatore). Në rast tendinoze… Kalcifikimi i tendencës (Tendinosis Calcarea): Terapia

Splayfoot (Pes Transversoplanus)

Drop-splayfoot (pes planotransversus; ICD-10 M21.67: Deformime të tjera të fituara të kyçit të këmbës dhe këmbës) është një nga deformimet e fituara të këmbës. Deformimet e formës së këmbëve gjithashtu mund të jenë të lindura (ICD-10 P66.8: Deformime të tjera të lindura të këmbëve). Kryesisht, këmbët e sheshta nuk shfaqen në mënyrë të lindur. Së bashku me splayfoot, është një nga më të zakonshmet e fituar… Splayfoot (Pes Transversoplanus)

Splayfoot (Pes Transversoplanus): Histori Mjekësore

Anamneza (historia mjekësore) përfaqëson një komponent të rëndësishëm në diagnostikimin e këmbës së zbrazët të rënë. Historia familjare A ka ndonjë gjendje të zakonshme në familjen tuaj? A ka ndonjë sëmundje trashëgimore në familjen tuaj? Historia shoqërore Cili është profesioni juaj? A vish shpesh këpucë me taka të larta? Historia mjekësore aktuale/historia sistemike (somatike dhe psikologjike… Splayfoot (Pes Transversoplanus): Histori Mjekësore

Schönlein-Henoch Purpura: Klasifikimi

Purpura Schönlein-Henoch klasifikohet si më poshtë: Purpura e prekshme (e prekshme) (hemorragji kapilare me njolla të vogla në lëkurë, indet nënlëkurore ose mukozën) ose petekia (hemorragji e saktë e lëkurës ose mukozave; konsiderohet si një kriter i detyrueshëm), kryesisht të këmbëve plus një nga kriteret e mëposhtme (ndjeshmëria (përqindja e pacientëve të sëmurë në të cilët sëmundja është zbuluar ... Schönlein-Henoch Purpura: Klasifikimi

Schönlein-Henoch Purpura: Provimi

Një ekzaminim klinik gjithëpërfshirës është baza për përzgjedhjen e hapave të mëtejshëm diagnostikues: Ekzaminimi i përgjithshëm fizik - përfshirë presionin e gjakut, pulsin, temperaturën e trupit, peshën e trupit, lartësinë e trupit; për më tepër: Inspektimi (shikimi). Nga lëkura, mukozat [purpura (hemorragji spontane, me njolla të vogla të lëkurës, indeve nënlëkurore ose mukozave); hemorragji petekiale (hemorragji të lëkurës), veçanërisht në… Schönlein-Henoch Purpura: Provimi