Menstruacionet – Gjithçka rreth periudhës

Gjakderdhja e parë menstruale (menarka) fillon në pubertet. Gjakderdhja është shenjë e fillimit të pjekurisë seksuale dhe aftësisë riprodhuese. Tani e tutje, një ndërveprim i hormoneve përsëritet në trup në cikle pak a shumë të rregullta. Tek vajzat e reja si dhe tek gratë në menopauzë, gjakderdhja është shpesh… Menstruacionet – Gjithçka rreth periudhës

Homeopatia për PMS dhe Dhimbjen e Periudhës

Homeopatia dhe dhimbja e periodave - a përshtatet? Dhimbja para dhe gjatë periudhës njeh pothuajse çdo grua. Por ndërsa disa ndjejnë vetëm një tërheqje të lehtë në bark, ditët janë për të tjerët një sprovë e vërtetë. Dhimbja e barkut, sulmet e migrenës, problemet e qarkullimit të gjakut dhe ndryshimet e humorit shoqërojnë menstruacionet për shumë gra. Për të lehtësuar këto… Homeopatia për PMS dhe Dhimbjen e Periudhës

Simptomat e Sindromës Premenstruale

Shenjat e Sindromës Para-Menstruale (PMS) mund të përfshijnë: nga qielli në trishtim deri në vdekje, nga energjike në të lodhura dhe të papërqendruara-ngritjet dhe ngritjet mujore të hormoneve bëjnë që shumë gra të përjetojnë luhatje në mirëqenien e tyre fizike dhe mendore. Ditët para fillimit të periudhës nuk janë më të mirat për shumë gra. PMS: Çfarë… Simptomat e Sindromës Premenstruale

Dhimbja e periudhës: Trajtimi dhe ilaçet për dismenorrea

Provoni cili nga ilaçet e mëposhtëm në shtëpi do t'ju ndihmojë. Një shishe me ujë të nxehtë ose një banjë e ngrohtë u bën mirë shumë pacientëve. Lëreni të shkojë në "ditët" vetëm pak më të qetë dhe trajtojeni veten me vetëdije pak kohë jashtë. Shumë gra betohen duke zbërthyer çajrat e bimëve nga manteli i zonjës, qyqja e patës ose yarrow. Mirë… Dhimbja e periudhës: Trajtimi dhe ilaçet për dismenorrea

Dhimbje në periudhë: Pa dhimbje gjatë ditëve

Dhimbjet menstruale nuk janë imagjinare. Shkenca ka zbuluar prej kohësh atë që, sipas vlerësimeve, shkakton që pothuajse çdo grua e tretë dhe madje çdo vajzë e dytë të vuajnë muaj pas muaji: prostaglandinat janë emri i fajtorit. 54% e të gjitha grave vuajnë nga simptoma gjatë periudhës së tyre, të tilla si dhimbje në pjesën e poshtme të barkut, dhimbje shpine… Dhimbje në periudhë: Pa dhimbje gjatë ditëve

Gjakderdhja dhe pikat e ndërmjetme

Në moshën riprodhuese, gratë jo shtatzëna kanë menstruacionet e tyre afërsisht çdo tre deri në pesë javë. Herë pas here, megjithatë, gjakderdhja shtesë ndërmenstruale ndodh jashtë ciklit, e cila mund të ketë një sërë shkaqesh të padëmshme, por edhe të rrezikshme. Prandaj, gjakderdhja e përkohshme duhet të merret seriozisht dhe të sqarohet nga një gjinekolog. Gjakderdhje midis periodave dhe njollosjes Gjaku shkarkohet… Gjakderdhja dhe pikat e ndërmjetme

Provimet te Gjinekologu

Sigurisht që ka gjëra që një grua preferon të bëjë sesa të vizitojë gjinekologun. Por është gjithashtu e sigurt se vetëm ekzaminimet e rregullta mund të zbulojnë çrregullimet në një fazë të hershme. Prandaj, çdo grua duhet të shkojë për kontroll një herë në vit nga mosha 20 vjeç më së voni. Detyrat e një gjinekologu… Provimet te Gjinekologu

Ekzaminimet te Gjinekologu: Diagnostifikimi Themelor

Ekzaminimi fizik bëhet në karrigen famëkeqe gjinekologjike. Edhe pse forma e saj është mjaft joshëse dhe ajo-esp. Muri i barkut lehtësohet nga ngritja e lehtë e pjesës së sipërme të trupit, duke e bërë atë të butë dhe të lehtë për tu palpuar; tapiceri e karriges, përfshirë në pjesën e pasme, kundërvepron një shpinë të zbrazët dhe… Ekzaminimet te Gjinekologu: Diagnostifikimi Themelor

Provimet te Gjinekologu: Ekzaminime të mëtejshme

Në varësi të çështjes, ka një numër ekzaminimesh të tjera. Përdorimi i tyre varet nga komplikimet ose shqetësimet e ndryshme të pacientit. Metodat e Ekzaminimit Sonografia: ekografia luan një rol të rëndësishëm në praktikën gjinekologjike - veçanërisht gjatë shtatzënisë, por gjithashtu, ndër të tjera, kur një fëmijë kërkohet ose dyshohet për një tumor. Ajo mund… Provimet te Gjinekologu: Ekzaminime të mëtejshme

Ushqimi në menopauzë

Nga mosha 40 vjeç, një mesatare prej 0.3 deri 0.5 përqind e masës kockore humbet në vit. Në periudhën para dhe pas menopauzës, shkalla e humbjes rritet mesatarisht nga 2 deri në 5 për qind në vit. Ushtrimet e rregullta dhe furnizimi optimal i kalciumit dhe vitaminës D janë thelbësore për… Ushqimi në menopauzë