Diagnoza e mosfunksionimit erektil

Sinonimet Mosfunksionimi ngrerë, probleme të fuqisë, pafuqi, mjekësore: Çrregullimi erektil (ED) Diagnoza e mosfunksionimit ngrerë përfshin disa hapa. Zakonisht diagnostikohet nga një urolog, i cili është specialisti përgjegjës. Anamneza: Gjatë një konsultimi, mjeku pyet për simptomat e pacientit, ashpërsinë e tyre dhe varësinë e tyre të mundshme nga situata ose faktorë të caktuar. Në këtë mënyrë ajo… Diagnoza e mosfunksionimit erektil

Çfarë bën një urolog?

Përkufizimi - Çfarë është urologu? Një urolog është një mjek që merret me organet e formimit të urinës dhe urinës të trupit. Këto përfshijnë veshkat, uretrat, fshikëzën dhe uretrën. Përveç organeve specifike të urinës të të dy gjinive, një urolog merret edhe me organet specifike gjinore të burrave. Këto përfshijnë testikujt, epididymis, prostatën… Çfarë bën një urolog?

Çfarë bën një urolog kirurgjikisht? | Çfarë bën një urolog?

Çfarë bën një urolog kirurgjik? Urologjia kirurgjikale mund të dallohet nga urologjia konservatore. Urologjia kirurgjikale përfshin ato terapi për të cilat një ndërhyrje kirurgjikale është e nevojshme. Ndoshta ndërhyrja urologjike kirurgjikale më e zakonshme është operacioni i tumoreve urologjike. Këto përfshijnë prostatektominë, në të cilën e gjithë prostata hiqet në rastin e tumoreve të prostatës,… Çfarë bën një urolog kirurgjikisht? | Çfarë bën një urolog?

Si mund të ndihmojë urologu në dëshirën për fëmijë? | Çfarë bën një urolog?

Si mund të ndihmojë urologu me dëshirën për fëmijë? Në rreth 30% të rasteve, infertiliteti i një çifti mund t'i atribuohet burrit. Arsyeja për këtë zakonisht gjendet në një sasi të zvogëluar ose cilësi të ulët të spermës. Në rastin e infertilitetit, bëhet një dallim i mëtejshëm midis… Si mund të ndihmojë urologu në dëshirën për fëmijë? | Çfarë bën një urolog?

Parafimoza

Përkufizimi Parafimoza është një gjendje në të cilën prepuci i ngushtuar i penisit shtyhet mbrapsht dhe glans e penisit është shtypur ose mbytur. Kjo bën që glans dhe lafshë e tërhequr të fryhen me dhimbje. Shpesh parafimoza shkaktohet nga një phimosis, një prepucë e shtrënguar. Një parafimozë është një urgjencë urologjike dhe… Parafimoza

Inflamacioni i epididimit

Inflamacioni i epididymis quhet gjithashtu epididymitis. Ndodh kryesisht tek të rriturit, veçanërisht tek pacientët me kateter të përhershëm. Në raste të rralla, fëmijët nën 14 vjeç gjithashtu mund të preken. Një formë akute e epididymitit mund të dallohet nga një formë kronike. Inflamacioni akut është sëmundja më e zakonshme e… Inflamacioni i epididimit

Epididimiti pas vazektomisë | Inflamacioni i epididimit

Epididimiti pas vazektomisë Vazektomia është prerja e vas deferens, është një metodë kontraceptive e njohur gjerësisht si sterilizim. Komplikime të ndryshme mund të ndodhin gjatë vazektomisë. Një nga më të zakonshmet (deri në 6% të pacientëve) është një inflamacion i epididymisit pas sterilizimit. Pasi spermatozoidi të jetë prerë përmes vas deferens,… Epididimiti pas vazektomisë | Inflamacioni i epididimit

Terapia | Inflamacioni i epididimit

Terapia Antibiotikët jepen për të trajtuar inflamacionin, në varësi të patogjenit dhe rezistencës. Terapia duhet të fillojë menjëherë, kështu që nëse dyshoni për një inflamacion, është e rëndësishme që të shihni një mjek shpejt. Për më tepër, qetësuesit e dhimbjeve si Diclofenac mund të ndihmojnë kundër dhimbjeve. Nëse dhimbja është shumë e fortë, një anestezion lokal mund të jetë… Terapia | Inflamacioni i epididimit

Prognoza | Inflamacioni i epididimit

Prognoza Enjtja e epididymisit pas inflamacionit mund të qëndrojë për disa javë. Sidoqoftë, me terapi antibiotike të përshtatur për patogjenin, inflamacioni mund të trajtohet mirë. Sidomos të rinjtë këshillohen që të konsultohen me një mjek nëse simptomat janë të përshtatshme, në mënyrë që të përjashtohen sëmundje të tjera dhe rrotullimi i rrezikshëm i… Prognoza | Inflamacioni i epididimit