Fyt, hundë dhe veshë

Kur ka një sëmundje të fytit, hundës ose veshëve, të tre pjesët e trupit zakonisht trajtohen së bashku. Kjo është për shkak të lidhjeve të shumta që ekzistojnë midis këtyre organeve të rëndësishme. Cila është struktura dhe funksioni i veshit, hundës dhe fytit, cilat sëmundje janë të zakonshme dhe si diagnostikohen dhe trajtohen ... Fyt, hundë dhe veshë

Ndihmë për varësinë nga spërkatja e hundës

Kur hunda është e bllokuar, spërkatjet e hundës ndihmojnë në frymëmarrjen dhe kështu sigurojnë lehtësim të shpejtë nga riniti akut. Por nëse përdoret rregullisht për një kohë të gjatë, ekziston rreziku i varësisë nga spreji i hundës: Mukoza e hundës mësohet me përbërësin aktiv dhe llak duhet të përdoret më shpesh për të arritur efektin e dëshiruar. … Ndihmë për varësinë nga spërkatja e hundës

Nosebleeds Shkaqet

Për gjakderdhjet nga hunda, gjëja e parë që duhet bërë është të qëndroni të qetë - zakonisht duket më keq se sa është. Personi i prekur duhet të përkulë kokën pak përpara ndërsa qëndron ulur ose në këmbë, mundësisht mbi një lavaman dhe të shtypë vrimat e hundës së bashku me gishtin e madh dhe tregues për disa minuta. Çfarë mund të bëni edhe për të ndaluar… Nosebleeds Shkaqet

Sinusiti Paranasal (Sinusiti): Trajtimi

Një sinusit akut gjithmonë duhet të shërohet, përndryshe mund të bëhet kronik. Mjekimi nuk është gjithmonë i nevojshëm për trajtim - shpesh mjetet juridike në shtëpi gjithashtu mund të ndihmojnë. Mësoni më shumë rreth kohëzgjatjes, terapisë dhe parandalimit të sinusitit këtu. Sa zgjat sinusiti? Kohëzgjatja e sinusitit akut është zakonisht 8 deri në 14 ditë me… Sinusiti Paranasal (Sinusiti): Trajtimi

Veshi: Pse përcjellësit dëgjojnë më mirë

Veshi i organit shqisor funksionon para lindjes dhe ruan funksionin e tij më gjatë në vdekje. Veshi është i rëndësishëm për jetën tonë shoqërore - ne i perceptojmë tingujt, tonet dhe zhurmat përmes dëgjimit tonë. Veshi është organi shqisor më delikat dhe aktiv tek njerëzit, madje i përgjigjet sinjaleve akustike gjatë gjumit. Drejtuesit dëgjojnë… Veshi: Pse përcjellësit dëgjojnë më mirë

Otoskleroza: Apo diçka tjetër? Diagnoza diferenciale

Keqformimet kongjenitale, deformimet dhe anomalitë kromozomale (Q00-Q99). Format e përcaktuara gjenetikisht të humbjes së dëgjimit. Stenoza e kanalit auditor (ngushtimi)/atresia e kanalit dëgjimor (mos bashkimi i kanalit dëgjimor). Keqformimet e veshit, Osteogenesis imperfecta e paspecifikuar (OI) - sëmundje gjenetike me trashëgim autosomal dominues, më rrallë trashëgimi autosomale recesive; 7 lloje të osteogenesis imperfecta janë të diferencuara; kryesor … Otoskleroza: Apo diçka tjetër? Diagnoza diferenciale

Otoskleroza: Ekzaminimi

Një ekzaminim klinik gjithëpërfshirës është baza për përzgjedhjen e hapave të mëtejshëm diagnostikues: Ekzaminimi i përgjithshëm fizik - përfshirë presionin e gjakut, pulsin, peshën e trupit, lartësinë. Ekzaminimi mjekësor ENT - përfshirë inspektimin e veshit të jashtëm dhe kanalit dëgjimor. Otoskopia (ekzaminimi i veshit): zakonisht i paharrueshëm, nëse është e nevojshme, fokusi aktiv i otosklerozës me ngjyrë të kuqërremtë (si e ashtuquajtur shenjë Schwartz; hiperemia (e rritur ... Otoskleroza: Ekzaminimi