Trajtimi | Sindromi nefrotik

Trajtim

Në terapinë shkakësore, glukokortikoide ose zakonisht përdoren barna me veprim më të fortë. Ato pengojnë proceset inflamatore dhe kështu synojnë të parandalojnë dëmtimin e mëtejshëm të veshkë aq sa është e mundur. Nëse simptoma është presion të lartë të gjakut, ilaçe antihipertensive si p.sh. Frenuesit e ACE ose përdoren Sartane.

Nëse sekretimi i ujit zvogëlohet shumë ose nëse ka akumulime uji në trup, diuretikët mund të merren për të nxitur nxjerrjen e ujit dhe për të hequr ujin nga trupi. Statinat përdoren për terapi në hiperkolesterolemia. Ne rastin e sindroma nefrotike, trombozë profilaksia në formën e antikoaguluesve oral (antikoagulantëve) shpesh është gjithashtu e rëndësishme.

Në këtë rast, heparina nuk duhet të jepet, pasi efekti i tij bazohet në aktivizimin e antitrombinës III dhe për këtë arsye do të ishte joefektiv në rastin e mungesës ekzistuese. Kortizoni bën pjesë në grupin e glukokortikoide. Këto janë veçanërisht përgjegjëse për frenimin e proceseve inflamatore në trup.

Nëse shkaku i sindroma nefrotike është pra një sëmundje që përfshin inflamacion, kortizon mund të përdoret për terapi. Homeopati bazohet në faktin se një substancë efektive apo edhe toksike është holluar jashtëzakonisht fort. Përmes metodave të ndryshme të hollimit duhet të mbetet vetëm efekti i dëshiruar.

Sidoqoftë, kjo ide kundërshton gjendjen aktuale të shkencës dhe efekti i substancave individuale nuk mund të provohet. Prandaj, asnjëherë nuk duhet të kryhet një terapi ekskluzive homeopatike. Sidoqoftë, që prej homeopati sjell përmirësim me disa patenta, mund të kryhet nga një mjek përveç terapisë mjekësore.

Homeopati është përdorur kryesisht për të trajtuar sindroma nefrotike nëse shkaku është një sëmundje autoimune. Në rastin e sindromës nefrotike, ka disa gjëra për tu marrë në konsideratë dietë. Së pari, nuk duhet ngrënë shumë proteina.

Që nga poret e filtrit në veshkë zgjerohen, më shumë proteina sekretohet. Sidoqoftë, këto gjithashtu mund të bllokohen dhe të bllokojnë rrjedhën e mëtejshme të veshkësistemi i kullimit. Kjo mund të çojë në dëmtime të mëtejshme të veshkave.

Sidoqoftë, duhet të hahet mjaftueshëm proteinë në mënyrë që të shmanget e theksuar mosushqim. Rekomandohet marrja e proteinave me afërsisht 1.4g proteina për kg peshë trupore në ditë. Nga ana tjetër, jo aq shumë kripë duhet të përjashtohet nga dietë. Kjo lidh më shumë ujë në trup dhe kështu nxit mbajtjen e ujit dhe presion të lartë të gjakut. Prandaj, vetëm 6g kripë tryeze duhet të merret përmes ushqimit dhe pijeve.