Edit page title Sëmundjet
Edit page URL
Close edit interface

Veshkat: Anatomia dhe sëmundjet e rëndësishme

Çfarë është veshka? Veshka është një organ i kuqërremtë në kafe që shfaqet në çifte në trup. Të dy organet janë në formë fasule. Diametri i tyre gjatësor është dhjetë deri në dymbëdhjetë centimetra, diametri tërthor pesë deri në gjashtë centimetra dhe trashësia rreth katër centimetra. Një veshkë peshon midis 120 dhe 200 gram. Veshka e djathtë zakonisht është… Veshkat: Anatomia dhe sëmundjet e rëndësishme

Dridhjet: Infeksioni, Simptomat, Sëmundjet

Vështrim i shkurtër Vibrions – Përshkrimi: Grup bakteresh, të cilat gjenden në mbarë botën, veçanërisht në ujërat e ngrohta. Ato shumohen veçanërisht mirë në një kripësi të caktuar (p.sh. Deti Baltik, Liqeni Neusiedl, lagunat). Sëmundjet e vibrionit: Kolera dhe infeksione të tjera gastrointestinale, infeksione të plagëve, infeksione të veshit. Simptomat: Në infeksionet gastrointestinale, p.sh., diarre, të vjella, dhimbje barku (shpesh veçanërisht të rënda në kolerë). Në … Dridhjet: Infeksioni, Simptomat, Sëmundjet

Patella: funksioni, anatomia dhe sëmundjet

Çfarë është patella? Emri kapak i gjurit përshkruan shumë mirë pamjen e patellës. Kocka, e cila i ngjan një trekëndëshi ose një zemre kur shikohet nga përpara, qëndron si një disk i sheshtë drejtpërdrejt përpara nyjës së gjurit. Është rreth katër deri në pesë centimetra e gjatë dhe dy deri në tre centimetra e gjerë… Patella: funksioni, anatomia dhe sëmundjet

Këmba: Struktura dhe sëmundjet

Çfarë është këmba? Këmba (latinisht: pes) është një strukturë komplekse e përbërë nga kocka, muskuj dhe ligamente të shumta, e cila është bërë një organ i rëndësishëm mbështetës me zhvillimin e ecjes drejt. Anatomikisht ndahet në tre pjesë: tarsus, metatarsus dhe digiti. Tarsus Dy kockat më të mëdha të tarsalit janë bishti… Këmba: Struktura dhe sëmundjet

Yoga për fillestarët

Yoga është fillimisht një filozofi e jetës dhe jo një sport, por në botën perëndimore Yoga shpesh kuptohet si një formë specifike e programit të stërvitjes që përbëhet nga ushtrime të buta që përfshijnë frymëmarrjen. Për fillestarët, joga është një sfidë e vogël e forcës, stabilitetit dhe ekuilibrit në fillim. Sidoqoftë, ka ushtrime (asana) që janë… Yoga për fillestarët

Ushtrime joga për fillestarët | Yoga për fillestarët

Ushtrime joga për fillestarët Ushtrime të thjeshta joga që janë të përshtatshme edhe për fillestarët janë për shembull përshëndetja klasike e diellit, e cila është baza në shumë forma të ndryshme të jogës. Filloni nga një pozicion në këmbë dhe përqendroheni në rrjedhën e frymëmarrjes tuaj. Nga një pozicion në këmbë i vendosni duart në dysheme,… Ushtrime joga për fillestarët | Yoga për fillestarët

Cilat mjete mund të përdor si fillestar? | Yoga për fillestarët

Cilat mjete mund të përdor si fillestar? DVD rekomandohen rregullisht në internet dhe në revista (revista fitnesi, revista yoga) që të jenë në gjendje të kryejnë dhe mësojnë ushtrime joga pa një studio yoga. Sigurisht, një DVD me fotografi dinamike dhe udhëzime kryesisht profesionale është një mënyrë e mirë për fillestarët për të arritur në… Cilat mjete mund të përdor si fillestar? | Yoga për fillestarët

Ushtrime joga për fillestarë DVD | Yoga për fillestarët

Ushtrimet e yogas për fillestarët DVD DVD rekomandohen rregullisht në internet dhe në revista (revista fitnesi, revista yoga) për të qenë në gjendje të kryejnë dhe mësojnë ushtrime joga pa një studio yoga. Sigurisht, një DVD me fotografi dinamike dhe udhëzime kryesisht profesionale është një mënyrë e mirë që fillestarët të njihen me ushtrimet… Ushtrime joga për fillestarë DVD | Yoga për fillestarët

Joga për gratë shtatzëna

Yoga ofron jo vetëm ushtrime për forcimin, por edhe për relaksim. Në çdo rast, këto janë pika të rëndësishme që mund të jenë të dobishme gjatë shtatzënisë ose lindjes. Në fund të fundit, mirëqenia e gruas shtatzënë gjithashtu duhet të merret parasysh. Gjatë shtatzënisë trupi i femrës kalon nëpër procese të ndryshme në të cilat trupi ndryshon. Një furnizim… Joga për gratë shtatzëna

Nga kur / rreziqet | Joga për gratë shtatzëna

Nga kur/rreziqet Si rregull, joga është gjithashtu e lejuar dhe madje e mirëpritur gjatë shtatzënisë. Nuk ka udhëzime të sakta për aplikimin e Yoga gjatë shtatzënisë. Gjëja e rëndësishme është që gruaja të dëgjojë trupin e saj gjatë shtatzënisë dhe t'i kushtojë vëmendje asaj. Në rast pasigurie, gruaja duhet të konsultohet përsëri me gjinekologun e saj. … Nga kur / rreziqet | Joga për gratë shtatzëna