Sundew: Aplikime, Trajtime, Përfitimet Shëndetësore

Sundew është një nga bimët mjekësore më pak të njohura. Ndër të tjera, mund të përdoret për të lehtësuar kollën e ngërçit. Shfaqja dhe kultivimi i diellit Një tipar tipik i bimës janë pikat e qarta që shkëlqejnë mbi të. Prapa këtyre pikave, megjithatë, është një lëng ngjitës. Dielli me gjethe të rrumbullakëta (Drosera rotundifolia) është një bimë mishngrënëse. … Sundew: Aplikime, Trajtime, Përfitimet Shëndetësore

Plehu organik: Zbatime, Trajtime, Përfitime Shëndetësore

Shtrati i njeriut të fushës ka vendin e tij të fortë në mjekësinë bimore dhe ka për shekuj me radhë. Sidoqoftë, mënyra se si bima me gjemba mori emrin e saj zyrtar "pjellë e njeriut të fushës" nuk është përcjellë me siguri - teoritë në lidhje me të ekzistojnë disa. Shfaqja dhe kultivimi i shtratit të njeriut të fushës Zona e shpërndarjes së mbeturinave të njeriut në fushë shtrihet… Plehu organik: Zbatime, Trajtime, Përfitime Shëndetësore

shisha

Pirja e duhanit Shisha Pirja e duhanit përfshin ngrohjen e duhanit me qymyr druri. Ajo është referuar si tymosje. Tymi kalon nëpër ujë dhe kalon përmes një zorre në gojën, e cila përdoret për të thithur atë. Isshtë tymosur kryesisht në bare shisha ose kafene në një mjedis shoqëror. Ekzistojnë shumë lloje dhe nargjile elektrike janë… shisha

Sindroma e Duhanit Fetal: Shkaqet, Simptomat & Trajtimi

Sindroma e duhanit fetal shkaktohet nga pirja e duhanit aktiv, si dhe pasiv gjatë shtatëzanisë, pasi afërsisht 5000 toksina të ndryshme nga një cigare e ndezur gjithashtu arrijnë tek fetusi përmes placentës. Abortet dhe lindjet e parakohshme shoqërohen po aq shpesh me sindromën e duhanit të fetusit, siç janë sindroma e vdekjes së papritur të foshnjave ose paaftësia e përgjithshme e zhvillimit, e ulët… Sindroma e Duhanit Fetal: Shkaqet, Simptomat & Trajtimi

Vrapim në dimër: Këshilla për një stil të shëndetshëm të vrapimit në sezonin e ftohtë

A duhet që këpucët e vrapimit të qëndrojnë në dollap në temperaturat e ftohta të dimrit? Jo-Pavarësisht temperaturave nën zero, vrapimi nuk ka pse të anulohet. Nëse merren parasysh disa karakteristika të veçanta, trupi falënderon një stërvitje të rregullt vrapimi në kohën e dimrit me gjendje më të mirë, shëndet dhe peshë konstante. Kështu që ju gjithashtu mund të… Vrapim në dimër: Këshilla për një stil të shëndetshëm të vrapimit në sezonin e ftohtë

Rigoni: Aplikime, Trajtime, Përfitime Shëndetësore

Rigoni është një bimë mjekësore dhe erëza që i përket familjes labiates dhe quhet gjithashtu thoset, marjoram i egër ose Wohlgemut. Bima është një antibiotik natyral dhe gjithashtu ka një efekt të fortë fungicid, kjo është arsyeja pse përdoret shpesh për infeksionet kërpudhore. Përveç kësaj, ajo ka një efekt hollues të gjakut dhe për këtë arsye është… Rigoni: Aplikime, Trajtime, Përfitime Shëndetësore

Mjekësia e Përgjithshme: Trajtimi, Efektet & Rreziqet

Mjekët e përgjithshëm janë zakonisht mjekët që konsultohen më shpesh për ankesat fizike. Nëse ata nuk mund t'i trajtojnë ata vetë, ata koordinojnë trajtimin e mëtejshëm të specialistëve dhe koordinojnë trajtimin e diagnostikimit të tyre me gjetjet e specialistëve. Çfarë është praktika e përgjithshme? Mjekët e përgjithshëm janë zakonisht mjekët që konsultohen më shpesh për sëmundjet fizike. Nëse… Mjekësia e Përgjithshme: Trajtimi, Efektet & Rreziqet

Moxibustion: Trajtimi, Efekti & Rreziqet

Moxibustion, i quajtur edhe terapi moxa ose shkurt moxing, është një variant i veçantë i akupunkturës dhe i përket Mjekësisë Tradicionale Kineze, TCM. Ndryshe nga akupunktura klasike, moxing nuk përdor gjithmonë gjilpëra. Baza e terapisë moxa është ngrohja e pikave specifike të akupunkturës duke djegur barin mugwort të bluar imët. Çfarë është moxibustion? Moxibustioni përfshin stimulimin e… Moxibustion: Trajtimi, Efekti & Rreziqet

Speedwell: Aplikime, Trajtime, Përfitime Shëndetësore

Në shikim të parë, speedwell i vërtetë mund të ngatërrohet me një barërat e këqija nga rruga. Vetëm një shikim i dytë zbulon se është një bimë mjekësore shumë e gjithanshme me një histori të gjatë. Shfaqja dhe kultivimi i shpejtësisë së vërtetë Speedwell tregon, preferon sipas emrit të tij pyjet, ku rritet në qilima të vegjël, por… Speedwell: Aplikime, Trajtime, Përfitime Shëndetësore

Alpine Ladys Mantle: Zbatime, Trajtime, Përfitime Shëndetësore

Manteli i zonjës Alpine është një bimë barishtore. Thuhet se bima ka përfitime të larta mjekësore dhe përdoret për të përmirësuar shumë sëmundje. Shfaqja dhe kultivimi i mantelit të zonjës alpine. Kjo bimë mjekësore është e njohur jo vetëm nën emrin e mantelit të zonjës alpine. Nën emrin e mantelit argjendi alpin ose mantelit të gruas malore,… Alpine Ladys Mantle: Zbatime, Trajtime, Përfitime Shëndetësore