Terapia e plakjes së lëkurës | Plakja e lëkurës

Terapia e plakjes së lëkurës

La kusht e lëkurës së vjetër nuk mund të trajtohet në kuptimin e një "kurimi". Sidoqoftë, është e mundur të kujdeseni mirë për lëkurën dhe kështu të ngadalësoni procesin e plakja e lëkurës disi dhe shmangni dëmet pasuese të tilla si dëmtimet. Importantshtë e rëndësishme që kryesisht lëkurë të thatë mbahet sa më i lagësht që të jetë e mundur me ndihmën e produkteve të ndryshme të kujdesit si kremrat dhe locionet.

Disa substanca thuhet gjithashtu se kanë një efekt pozitiv në procesin e plakjes së lëkurës. Kjo perfshin vitamina A dhe E, ekstrakt i farës së carob dhe ekstrakt akacie. Produktet e kujdesit për lëkurën që përmbajnë këto substanca mund të konsiderohen veçanërisht për aplikimin në lëkurën e moshuar.

Profilaksia e plakjes së lëkurës

Prioriteti kryesor në parandalimin e parakohshëm plakja e lëkurës nuk është për ta ekspozuar atë në shumë të drejtpërdrejtë Rrezatimi UV. Prandaj, duhet të shmangni banjën e tepërt të diellit dhe gjithmonë të siguroni mbrojtje adekuate UV nga tekstilet dhe / ose kremrat kundër diellit kur qëndroni në diell. Vizitat në dhomë me diell duhet të shmangen plotësisht nëse është e mundur.

Një mënyrë jetese e shëndetshme është pothuajse po aq e rëndësishme. Duhet patjetër t'i kushtohet vëmendje një ushqyerje të ekuilibruar, pra të mjaftueshme për vete vitamina dhe materiale minerale për të marrë, për të pirë mjaftueshëm dhe mjete të dobishme si alkooli dhe nikotinë sa të jetë e mundur të bëjë pa. Përveç kësaj, këshillohet të përpiqeni të mos ekspozoheni ndaj stresit të konsiderueshëm dhe të vlerësoni një ritëm të shëndetshëm të gjumit. Përveç kësaj, ka kuptim të fillosh shumë herët me një kujdes individual të lëkurës të përshtatur, dmth jo vetëm kur shenjat e para të plakja e lëkurës tashmë ekzistojnë, por tashmë në adoleshencën e hershme. Kjo do të thotë që, në varësi të llojit të lëkurës, duhet të përdoren produkte të caktuara për kujdesin e lëkurës (për të pastruar, lagështuar ose tharë).