Simptomat e pickimit të rriqrës: Si të dalloni një pickim!

Simptomat e përgjithshme të pickimit të rriqrës

Kafshimet e rriqrave duhet të trajtohen shpejt dhe siç duhet dhe më pas të vëzhgohen për shenja infeksioni. Por si mund të njihet pickimi i rriqrës? A ka simptoma tipike të pickimit të rriqrës?

Është e lehtë të vërehet një pickim i rriqrës kur rriqra është ende e ngjitur në lëkurë, duke u ngjitur dhe duke thithur gjak. Paraziti është një arachnid i rrumbullakët me një kokë të vogël dhe një mburojë të madhe dorsale.

Edhe nëse pickimi i rriqrës dhe zona përreth duken të padëmshme, duhet të vëzhgoni vendin në ditët në vijim për çdo ndryshim - ato mund të tregojnë një infeksion. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të shënoni vendin e shpimit me një stilolaps të papërshkueshëm nga uji.

Simptomat e pickimit të rriqrës që tregojnë një infeksion

Megjithatë, shfaqja e temperaturës pas pickimit të rriqrës mund të tregojë gjithashtu një infeksion me viruset TBE (patogjen i meningoencefalitit të hershëm të verës), i cili gjithashtu mund të transmetohet nga gjakpirësit e vegjël. Vendi i shpimit zakonisht nuk kruhet. Gjithashtu nuk ka simptoma të tjera specifike të pickimit të rriqrës rreth vendit të pickimit. Megjithatë, simptoma të tilla si lodhje, dhimbje koke dhe dhimbje në gjymtyrë shpesh shfaqen me TBE.

Simptomat e pickimit të rriqrës: paralizë