Heqja e rriqrave: Si ta bëni dhe çfarë të shmangni

Hiqni rriqrat: reagoni shpejt

Si mund të heq një rriqër?

Ju mund t'i hiqni rriqrat duke përdorur pincetë speciale për rriqrat nga farmacia ose piskatore me majë. Përdorni këto për të kapur rriqrën nga koka, pikërisht mbi lëkurën tuaj. Mbajeni shenjën në këtë mënyrë për rreth 60 sekonda. Shpesh, rriqrat do të heqin vetë aparatin e tyre shtrëngues nga lëkura. Nëse nuk është kështu, duhet të hiqni në mënyrë aktive rriqrat:

Nëse nuk keni piskatore ose pincë rriqash në dorë, mund të provoni të shtyni një gjilpërë nën veglën e gojës së rriqrës. Pastaj mund ta nxirrni me kujdes rriqrën nga lëkura.

Pas heqjes me sukses të rriqrës, duhet të pastroni zonën e prekur me dezinfektues. Kjo do të parandalojë që kafshimi të infektohet. Nëse nuk keni dezinfektues në dorë, përdorni sapun dhe ujë për ta shpëlarë tërësisht.

Hiq rriqrat: kartën e shënjimit

Një kartë tik-tak është një kartë plastike e sheshtë me një dhëmbëzim të vogël. Madhësia e tij e vogël e bën të lehtë për tu mbajtur (si p.sh. kur ecni). Kartat e shënimeve janë në dispozicion në barnatore dhe shumë barnatore.

Në vend të kartës së shënimit "të zakonshëm", mund të blini gjithashtu një kartë me një xham zmadhues. Ka avantazhin që mund ta përdorni për të parë nga afër dhe për të njohur edhe rriqrat shumë të vegjël.

Nëse përdorni pincet e rriqrave ose një kartë rriqrash ose ndonjë instrument tjetër për të hequr rriqrat varet nga ju. E rëndësishme është që ta hiqni rriqrën sa më shpejt dhe me shumë kujdes!

Kështu nuk duhet të hiqni rriqrat!