Dhimbje në tendinën e Akilit - ushtrime që ndihmojnë

Hyrje Simptomat kryesore të dhimbjes së tendinit të Akilit janë dhimbja therëse, e shurdhër ose e shpërndarë në zonën e tendinit të Akilit. Ato shpesh gjenden drejtpërdrejt në bazën e calcaneus. Një e ashtuquajtur "dhimbje njollosëse" shpesh ndodh pas ngritjes. Një inflamacion i tendinit të Akilit quhet "Achillodynia". Kjo shpesh shoqërohet me forcim… Dhimbje në tendinën e Akilit - ushtrime që ndihmojnë

Forcimi i ushtrimeve | Dhimbje në tendinën e Akilit - ushtrime që ndihmojnë

Ushtrimet forcuese 1. qëndroni në këmbë zbathur para një muri rreth një këmbë larg. Krahët e tu mbështeten në mur. Qëndroni në majë të gishtave për rreth 10 sekonda. Lëreni për 5 sekonda dhe pastaj filloni përsëri në majë të gishtave. Forconi trarët e këmbëve Lëvizni në një vend të gjatë në dysheme. Bashkangjit… Forcimi i ushtrimeve | Dhimbje në tendinën e Akilit - ushtrime që ndihmojnë

Ushtrime Masazhi | Dhimbje në tendinën e Akilit - ushtrime që ndihmojnë

Ushtrimet e masazhit 1. masazhoni tendinën e Akilit Hyni në vend dhe goditni njërën këmbë mbi tjetrën në vendin e gjysmës së rrobaqepësit. Me gishtin e madh dhe gishtin tregues ju masazhoni tani në mënyrë rrethore dhe anësore tendinën e Akilit në fillim në thembër deri në gjerësinë e dorës nën gropën e gjurit. Tani hyni në… Ushtrime Masazhi | Dhimbje në tendinën e Akilit - ushtrime që ndihmojnë

Reumatizma | Dhimbje në tendinën e Akilit - ushtrime që ndihmojnë

Reumatizma Dhimbja e tendinit të Akilit mund të shkaktohet edhe nga një sëmundje reumatizmale. Në këtë rast dikush flet për të ashtuquajturin "reumatizëm të indeve të buta", pasi muskujt dhe tendinat preken. Nëse reumatizmi në fakt është shkaku i dhimbjes së tendinit të Akilit, mund të njihet nga shënuesit tipikë të inflamacionit në numërimin e gjakut. Ushtrimi mbështet lirimin… Reumatizma | Dhimbje në tendinën e Akilit - ushtrime që ndihmojnë

Përmbledhje | Dhimbje në tendinën e Akilit - ushtrime që ndihmojnë

Përmbledhje Dhimbja e tendinit të Akilit është një çrregullim relativisht i zakonshëm dhe zakonisht shkaktohet nga mbingarkesa. Ky mbingarkesë shpesh shkaktohet nga këpucët e gabuara, intensiteti shumë i lartë i stërvitjes ose një keqfunksionim tashmë ekzistues i këmbës. Në përgjithësi, dhimbja e tendinit të Akilit mund të trajtohet mirë, pasi edhe një lehtësim zakonisht çon në shërim brenda pak javësh. … Përmbledhje | Dhimbje në tendinën e Akilit - ushtrime që ndihmojnë