Akupunktura: Një ide e mirë kur jeni shtatzënë?

Akupunktura përdoret gjithnjë e më shumë gjatë shtatzënisë për shkak të efektit të saj relaksues dhe aftësive shëruese. Me origjinë nga mjekësia tradicionale kineze (TCM), akupunktura tani është gjithashtu një metodë e terapisë konservative të vendosur këtu në Gjermani. Akupunktura mund të ndihmojë në zbutjen e shqetësimit gjatë të gjitha fazave të shtatzënisë ose në mbështetjen dhe lehtësimin e proceseve natyrore. Një akupunkturë… Akupunktura: Një ide e mirë kur jeni shtatzënë?

Akupunktura gjatë shtatzënisë - nga kur? | Akupunktura: Një ide e mirë kur jeni shtatzënë?

Akupunktura gjatë shtatzënisë - nga kur? Akupunktura në përgjithësi mund të përdoret në fillim të shtatzënisë, por këtu siç përshkruhet, vetëm për të lehtësuar sa më shumë simptomat që lidhen me shtatzëninë. Akupunktura për përgatitjen e lindjes duhet të përdoret vetëm nga java e 36 -të e shtatzënisë e tutje, përndryshe kontraktimet e parakohshme mund të shkaktohen, duke rezultuar… Akupunktura gjatë shtatzënisë - nga kur? | Akupunktura: Një ide e mirë kur jeni shtatzënë?

Akupunkturë për mbajtjen e ujit | Akupunktura: Një ide e mirë kur jeni shtatzënë?

Akupunkturë për mbajtjen e ujit Gjatë shtatzënisë është pjesë e procesit të mbajtjes së ujit në trup. Sidomos pas uljes, qëndrimit ose ditëve të ngrohta shumë gra shtatzëna marrin ënjtje të këmbëve në mbrëmje. Në raste ekstreme, formohet edema, e cila është mbajtje e dukshme e ujit, kryesisht në kyçin e këmbës dhe këmbët, duart dhe… Akupunkturë për mbajtjen e ujit | Akupunktura: Një ide e mirë kur jeni shtatzënë?

Akupunktura - Çfarë është ajo? A ndihmon?

Akupunktura është një metodë e lashtë kineze e shërimit. Raportet e para datojnë në shekullin e 2 para Krishtit. Në Evropë, megjithatë, ajo u përhap vetëm në gjysmën e dytë të shekullit të 20 -të. Një arsye për këtë mund të jetë se përkthimi fjalë për fjalë i termit latin akupunkturë acus (= gjilpërë) dhe punctio (= shpim), tingëllon mjaft i dhimbshëm. Në … Akupunktura - Çfarë është ajo? A ndihmon?

Trajnim | Akupunktura - Çfarë është ajo? A ndihmon?

Trajnimi Në Gjermani, vetëm praktikuesit alternativë dhe mjekët me kualifikimin e duhur shtesë mund të ofrojnë akupunkturë. Ata e marrin këtë kualifikim shtesë përmes trajnimit shtesë. Ajo ofrohet nga institucione të ndryshme arsimore, të tilla si Akademia Gjermane për Akupunkturë ose Shoqata Gjermane TCM (Mjekësia Tradicionale Kineze). Ka kualifikime të ndryshme trajnimi - në varësi të mënyrës ... Trajnim | Akupunktura - Çfarë është ajo? A ndihmon?