Azathioprine (Imuran)

Produktet Azathioprine është komerciale e disponueshme si tableta të veshura me film dhe si një liofilizat (Imurek, gjenerik). Hasshtë miratuar në shumë vende që nga viti 1965. Struktura dhe vetitë Azathioprine (C9H7N7O2S, Mr = 277.3 g/mol) është një derivat nitromidazole i mercaptopurine. Ekziston si një pluhur i verdhë i zbehtë që është praktikisht i patretshëm në ujë. Efektet Azathioprine (ATC L04AX01)… Azathioprine (Imuran)

Amoksicilin (Amoksil)

Produktet Amoxicillin është komercialisht në dispozicion në formën e tabletave, tabletave të veshura me film, tableta të shpërndara, si pluhur ose kokrriza për përgatitjen e një pezullimi, si një infuzion dhe përgatitje injeksioni, dhe si një ilaç veterinar. Përveç Clamoxyl origjinal, gjenerikë të shumtë janë në dispozicion sot. Amoxicillin u lançua në 1972 dhe është miratuar… Amoksicilin (Amoksil)

Benzbromarone

Produktet Benzbromarone u tërhoq nga tregu në shumë vende në 2003 për shkak të hepatotoksicitetit të tij. Desuric dhe ilaçe të tjera nuk janë më në dispozicion. Stillshtë ende në dispozicion në vendet e tjera. Tërheqja nuk ishte pa polemika (Jansen, 2004). Struktura dhe vetitë Benzobromarone (C17H12Br2O3, Mr = 424.1 g/mol) është një derivat i khelinës. Ekziston… Benzbromarone

Si funksionon allopurinoli kundër përdhes

Allopurinol përdoret për të trajtuar sëmundjet kronike të përdhes. Përbërësi aktiv siguron që përqendrimi i acidit urik në gjak të ulet. Si rezultat, ilaçi mund të parandalojë një sulm akut të përdhes. Allopurinol konsiderohet se tolerohet mirë, por efektet anësore mund të shfaqen gjatë përdorimit. Ankesat më të zakonshme përfshijnë probleme gastrointestinale… Si funksionon allopurinoli kundër përdhes

febuxostat

Produktet Febuxostat janë komerciale të disponueshme në formën e tabletave të veshura me film (Adenuric). Wasshtë miratuar në shumë vende në vitin 2016. shtë regjistruar në BE në 2008 dhe në SHBA në 2009 (SHBA: Uloric). Struktura dhe vetitë Febuxostat (C16H16N2O3S, Mr = 316.4 g/mol), ndryshe nga allopurinoli, nuk ka një strukturë purine. Eshte … febuxostat

kapecitabina

Produktet Capecitabine është komerciale e disponueshme në formën e tabletave të veshura me film (Xeloda, gjenerike). Hasshtë miratuar në shumë vende që nga viti 1998. Struktura dhe vetitë Capecitabine (C15H22FN3O6, Mr = 359.4 g/mol) është një pro-ilaç dhe shndërrohet në 5-fluorouracil, toksike qelizore, ilaç aktiv, në një proces me tre hapa. Capecitabine ekziston si një pluhur i bardhë kristalor… kapecitabina

Rregullimi i dozës në pamjaftueshmërinë renale

Eliminimi në veshkë Veshkat, së bashku me mëlçinë, luajnë një rol qendror në eliminimin e agjentëve farmaceutikë. Ato mund të filtrohen në glomerulin e nefronit, të sekretohen në mënyrë aktive në tubulën proksimale dhe të riabsorbohen në segmente të ndryshme tubulare. Në insuficiencën renale, këto procese janë të dëmtuara. Kjo mund të rezultojë në një sëmundje renale… Rregullimi i dozës në pamjaftueshmërinë renale

Lesinuradi

Produktet Lesinurad u miratuan në SHBA në 2015, në BE në 2016 dhe në shumë vende në 2017 në formën e tabletave të veshura me film (Zurampic). Një kombinim i dozës fikse me allopurinol u lëshua në SHBA në 2017 (Duzallo), në BE në 2018, dhe në shumë vende në 2019. Struktura dhe vetitë Lesinurad (C17H14BrN3O2S, Z.… Lesinuradi

Metotreksat: Efektet e ilaçeve, Efektet anësore, Dozimi dhe Përdorimet

Produktet Methotrexate është në dispozicion në treg si një zgjidhje për përdorim parenteral dhe në formë tabletash. Shihni gjithashtu nën shiringën e para-mbushur me metotreksat (me dozë të ulët). Struktura dhe vetitë Metotreksati (C20H22N8O5, Mr = 454.44 g/mol) është një acid dikarboksilik që ekziston si një pluhur kristalor i verdhë në portokalli që është praktikisht i patretshëm në ujë. Methotrexate është zhvilluar si një… Metotreksat: Efektet e ilaçeve, Efektet anësore, Dozimi dhe Përdorimet

Merkaptopurina

Poducts Mercaptopurine është komercialisht e disponueshme në formë tabletash dhe pezullimi oral (Puri-Nethol, Xaluprine). Përbërësi aktiv është miratuar në shumë vende që nga viti 1955. Struktura dhe vetitë Mercaptopurine (C5H4N4S - H2O, Mr = 170.2 g/mol) ekziston si një pluhur kristalor i verdhë që është praktikisht i patretshëm në ujë. Shtë një analog i bazave purine… Merkaptopurina

Shkaqet e përdhes dhe trajtimi

Simptomat Përdhesi është një sëmundje inflamatore e nyjeve që shfaqet në mënyrë të mprehtë në sulmet e dhimbjeve të forta që përkeqësohen me presion, prekje dhe lëvizje. Nyjet janë të fryra me inflamacion, dhe lëkura është e kuqe dhe e ngrohtë. Vihet re ethe. Përdhesi shpesh fillon në ekstremitetet e poshtme dhe në nyjen metatarsophalangeal (podagra). Kristale Urat… Shkaqet e përdhes dhe trajtimi

Fenprokumoni: Efektet, përdorimet dhe rreziqet

Phenprocoumon është përbërësi aktiv në Marcumar. Shtë një substancë kimike nga grupi i kumarinave. Përfaqësuesit e kësaj klase të substancave kanë veti antikoagulante, prandaj ato janë të rëndësishme si përbërës farmaceutikë aktivë. Ato përdoren si ilaç për profilaksinë e trombozës. Çfarë është phenprocoumon? Phenprocoumon është përbërësi aktiv në Marcumar. Eshte … Fenprokumoni: Efektet, përdorimet dhe rreziqet