Trajtoni çarjen anale

Një çarje anale është shqyerja e mukozës në rajonin anal. Ky dëmtim i mukozës favorizohet nga lëvizjet e forta të zorrëve dhe rritja e presionit gjatë shtypjes. Bëhet një dallim midis një forme akute të çarjes anale, e cila zakonisht mund të trajtohet në mënyrë konservative, pra pa operacion. Opsionet konservatore të trajtimit përfshijnë… Trajtoni çarjen anale

Çarje anale kronike | Trajtoni çarjen anale

Çarje anale kronike Një çarje anale kronike përshkruan një çarje anale afatgjatë. Për shembull, mund të ketë mungesë të shërimit të plagëve për shkak të një çrregullimi të shërimit të plagës. Në rast të dëmtimit të përhershëm dhe mbi-acarimit të mukozës në rajonin anal, kjo çon në mungesën e mbylljes së çarjes anal. … Çarje anale kronike | Trajtoni çarjen anale

Trajtoni çarjen anale me homeopati | Trajtoni çarjen anale

Trajtoni çarjen anale me homeopati Një ilaç i mundshëm homeopatik për çarjet anale është Acidum nitricum. Ky ilaç homeopatik ka një efekt anti-irritues dhe zvogëlues të dhimbjeve dhe përdoret për inflamacionet e lëkurës dhe mukozave, siç janë ulcerat e stomakut. Rekomandohet për përdorim me fuqitë D6 ose D12. Squfuri mund të përdoret edhe në… Trajtoni çarjen anale me homeopati | Trajtoni çarjen anale