Lulëzimi i mikrodermabrazionit

Çdo ditë lëkura jonë është e stresuar. Era dhe moti, rrezatimi intensiv UV dhe kontakti i fundit por jo më pak i shpeshtë me ujë dhe substanca larëse ose kozmetikë mund të stresojnë lëkurën dhe barrierën natyrore të lëkurës. Me mikrodermabrasion, një metodë mekanike e qërimit, struktura e lëkurës mund të përmirësohet. Sidomos për lëkurën e stresuar, me puçrra ose plagë,… Lulëzimi i mikrodermabrazionit

Efekti i këpucës | Hallux-valgus - Këpucë

Efekti i këpucëve Përfitimet kryesore të këpucëve Hallux Valgus janë lehtësimi i presionit dhe zvogëlimi i dhimbjes. Ecja dhe qëndrimi në këmbë janë aktivitete të përditshme që mund të kufizojnë rëndë cilësinë e jetës në rastet e dhimbjeve të vazhdueshme. Kjo duhet të parandalohet nga këpucët speciale. Ajo i ofron këmbës rehati të konsiderueshme, e bën ecjen më të lehtë,… Efekti i këpucës | Hallux-valgus - Këpucë

Këpucë për femra | Hallux-valgus - Këpucë

Këpucë për gra Problemi me këpucët klasike të grave është pikërisht struktura e këtyre. Këpucët e grave janë të ngushta, të ngushta në pjesën e përparme dhe në rastin "më të mirë" ende kanë taka. Rezultatet janë shtrëngimi i gishtërinjve, presioni mbi zgjatimet kockore, një ndryshim në stresin dhe gjatësinë e tendinave. Pikërisht pikat e… Këpucë për femra | Hallux-valgus - Këpucë

Përmbledhje | Hallux-valgus - Këpucë

Përmbledhje Hallux valgus është një keqpërdorim i përhapur në nyje. Kocka metatarsale fundoset, muskujt tendosen dhe tërheqin gishtin në devijimin e përshkruar. Pasi të shfaqet, keqpërdorimi nuk mund të kthehet mbrapsht. Fizioterapia, ushtrimet aktive të forcimit dhe shtrirjes, si dhe ndryshimi i këpucëve zvogëlojnë simptomat dhe parandalojnë një përkeqësim të shpejtë. Nëse… Përmbledhje | Hallux-valgus - Këpucë

Hallux-valgus - Këpucë

Një hallux valgus, i njohur gjerësisht si gishti i këmbës, është një lakim i gishtit të madh. Forma tipike dhe lehtësisht e dukshme shkaktohet nga një keqfunksionim i nyjës dhe kockave që e formojnë atë. Për ta ilustruar: Në këmbën e djathtë, për shembull, nyja në fillim të gishtit të këmbës del në një kënd… Hallux-valgus - Këpucë