Shtrirja - Ushtrimi 10

Uluni në dysheme ose në një karrige. Anojeni kokën në anën e djathtë në mënyrë që veshi i djathtë t'i afrohet shpatullës së djathtë. Shtypni në mënyrë aktive shpatullën e majtë. Ju mund të rrisni shtrirjen duke përdorur dorën tuaj të djathtë për të tërhequr kokën pak në anën e djathtë. Mbajeni shtrirjen në qafën e majtë… Shtrirja - Ushtrimi 10

Shtrirja - Ushtrimi 5

Nga pozicioni i prirur, drejtoni pjesën e sipërme të trupit tuaj me krahë të shtrirë. Këmbët, kofshët dhe ijet mbajnë kontakt me dyshemenë. Koka lehtë mund të vendoset në qafë. Mbajeni shtrirjen në bark për 10 sekonda dhe përsëriteni ushtrimin pas një pushimi të shkurtër. Ushtrimi nuk rekomandohet për problemet e shpinës. Vazhdo… Shtrirja - Ushtrimi 5

Ushtrimi 8

Duke u ngritur, i lidhni duart pas trupit tuaj. Tani ngrini krahët prapa trupit tuaj në një pozicion të shtrirë. Pjesa e sipërme e trupit mbetet drejt dhe këmbët e shtrirë. Ngrini kraharorin lart në mënyrë që supet të tërhiqen poshtë. Mbajeni shtrirjen në muskujt e gjoksit tuaj për 10 sekonda dhe përsëritni stërvitjen pas… Ushtrimi 8

Shtrirja - Ushtrimi 12

Shtrijeni krahun e prekur përpara në lartësinë e shpatullave. Dele dore lart dhe kap gishtat me dorën tjetër. Tani tërhiqni gishtat pak lart. Mbajeni zgjatjen në parakrah për 10 sekonda dhe përsëritni ushtrimin pas një pauze të shkurtër. Kthehu tek artikulli: Ushtrime për shtrirje.

Ushtrimi zgjatues 3

Nga një pozicion në këmbë, bëni një kërcim të gjatë përpara. Ndërsa e bëni këtë, gjuri juaj i pasmë ulet në tokë dhe gjuri i përparmë përkulet pa lëvizur brenda ose jashtë. Gjuri i përparmë nuk duhet të dalë mbi majën e këmbës. Pjesa e sipërme e trupit është e drejtë dhe ijet shtyjnë përpara. Mbajeni shtrirjen… Ushtrimi zgjatues 3

Shtrirja - Ushtrimi 11

Shtrijeni krahun e prekur përpara në lartësinë e shpatullave. Palosni dore poshtë dhe kapeni me dorën tjetër. Tani shtypni dore të palosur pak më poshtë. Mbajeni shtrirjen në nyjen e bërrylit për 10 sekonda dhe përsëritni ushtrimin pas një pauze të shkurtër. Vazhdoni me ushtrimin tjetër.

Ushtrimi 9

Nga një pozicion në këmbë, bëni një drekë të gjatë në anën e djathtë. Këmba e majtë shtrihet ndërsa këmba e djathtë përkulet. Këmbët tregojnë përpara. Zhvendosni peshën tuaj në këmbën tuaj të djathtë dhe mbështesni gjurin tuaj të djathtë. Mbajeni shtrirjen në anën e majtë të brendshme të kofshës tuaj për 10 sekonda dhe përsëritni… Ushtrimi 9

Shtrirja - Ushtrimi 7

Nga një pozicion në këmbë, mbështetuni në anën e djathtë me pjesën e sipërme të trupit tuaj drejt. Krahu i majtë drejtohet mbi kokë në anën. Të dy këmbët mbeten të shtrirë. Mbajeni shtrirjen në muskujt anësorë të barkut të majtë për 10 sekonda dhe përsëritni ushtrimin pas një pushimi të shkurtër. Vazhdoni me ushtrimin tjetër.

Shtrirja - Ushtrimi 2

Ndërsa jeni ulur, vendosni njërën këmbë mbi tjetrën. Shtypni butësisht gjurin poshtë nga këmba e pushimit dhe anojeni pjesën e sipërme të trupit përpara. Mbajeni shtrirjen në vithe / jashtë ijëve për 10 sekonda dhe përsëritni ushtrimin pas një pushimi të shkurtër. Vazhdoni me ushtrimin tjetër.

Shtrirja - Ushtrimi 1

Këmbët e tyre qëndrojnë shumë larg. Gjunjët janë plotësisht të drejtë dhe pesha kryesisht zhvendoset tek thembrat. Ndërsa vithet tuaja shtyhen prapa, pjesa e sipërme e trupit tuaj anon përpara dhe ju përpiqeni të bini në tokë me duart tuaja. Mbajeni shtrirjen në pjesën e pasme të kofshës tuaj për 10 sekonda dhe pas… Shtrirja - Ushtrimi 1

Shtrirja - Ushtrimi 6

Uluni në një jastëk dhe bashkoni shputat e këmbëve para trupit tuaj. Shtypni të dy gjunjët me bërrylat tuaj pak jashtë dhe anojeni pjesën e sipërme të trupit tuaj sa më shumë që të jetë e mundur. Mbajeni shtrirjen në pjesën e poshtme të shpinës për 10 sekonda dhe përsëriteni ushtrimin pas një pushimi të shkurtër. Vazhdo per … Shtrirja - Ushtrimi 6

Ushtrimi zgjatues 4

Ndërsa qëndroni në këmbë, tërhiqni njërën këmbë në kyçin e këmbës drejt vitheve. Kofshët prekin njëra -tjetrën, pjesa e sipërme e trupit është e drejtë dhe ijë shtyhet përpara. Mbajeni shtrirjen në kofshën tuaj për 10 sekonda dhe përsëritni ushtrimin pas një pushimi të shkurtër. Mund të mbështeteni në mur nëse keni probleme me ekuilibrin. … Ushtrimi zgjatues 4