Fisura anale - Krem

Termi çarje anale përshkruan një çarje në mukozën e anusit. Kjo zakonisht shkakton dhimbje të forta dhe shkaktohet kryesisht nga shtypja e fortë gjatë lëvizjeve të zorrëve. Në formën akute, trajtimi konservativ zakonisht është i mjaftueshëm dhe kirurgjia nuk është e nevojshme. Ka shumë vajra dhe kremra që mbështesin rigjenerimin e anusit… Fisura anale - Krem

Pomadë për fëmijë | Fisura anale - Krem

Vaj për fëmijët Tek fëmijët, çarjet anale ndodhin dukshëm më rrallë sesa tek të rriturit. Si rregull, ka vetëm një ose më shumë lot të vegjël në mukozën, por ato zakonisht shërohen brenda pak ditësh para se të krijohet një çarje. Prandaj, zakonisht preferohet një trajtim i përmbajtur në fillim. Kjo përfshin masa për zbutjen e jashtëqitjes, të tilla si… Pomadë për fëmijë | Fisura anale - Krem

Pomadë analthrombosis

Një trombozë anale përshkruan një ënjtje në zonën e anusit të shkaktuar nga një mpiksje gjaku. Ky mpiksje gjaku përbëhet nga gjaku venoz dhe zakonisht shkakton dhimbje shumë të forta. Në varësi të pozicionit të saj, analthromboza mund të jetë e dukshme si një nyjë e kuqe e errët dhe është pjesërisht e prekshme. Pomada të ndryshme janë në dispozicion për trajtimin… Pomadë analthrombosis

Analthrombosis shpërtheu - cila vaj? | Pomadë analthrombosis

Analthrombosis shpërtheu - cili vaj? Nëse një trombozë anale, e njohur gjithashtu si një perforim, shpërthen, është e rëndësishme që së pari të ndaloni gjakderdhjen. Nëse është e mundur, kompresa sterile duhet të përdoren për këtë qëllim. Përveç kësaj, një mjek duhet të konsultohet kur një trombozë anale shpërthen për të diskutuar trajtimin e mëtejshëm. Një vaj nuk duhet të përdoret… Analthrombosis shpërtheu - cila vaj? | Pomadë analthrombosis

Trajtoni analthrombosis vetë | Pomadë analthrombosis

Trajtojeni vetë analthrombozën Trajtimi i anathrombozës është shpesh kompleks dhe varet nga ashpërsia dhe natyra e simptomave. Meqenëse shpesh ka dhimbje të forta, të cilat janë shumë kufizuese për personin e prekur, shpesh këshillohet një mjek. Në parim, megjithatë, dhimbja e moderuar dhe format e vogla të analthrombozës gjithashtu mund të trajtohen në mënyrë të pavarur. Kjo… Trajtoni analthrombosis vetë | Pomadë analthrombosis