Test | Ushtrime për pezmatimin e tetivës së bicepsit

Test Për të diagnostikuar inflamacionin e tendinit biceps, testet funksionale luajnë një rol të madh klinik. Sidoqoftë, palpimi vjen gjithmonë i pari - mjeku palpon tendinën e gjatë të bicepsit në rrjedhën e tij dhe teston nëse aplikimi i presionit shkakton dhimbje. Ky do të ishte një tregues i parë i inflamacionit. Përveç kësaj, mjeku gjithashtu teston nëse… Test | Ushtrime për pezmatimin e tetivës së bicepsit

Voltarë | Ushtrime për pezmatimin e tetivës së bicepsit

Voltars Ilaçi Voltaren i përket substancave anti-inflamatore jo-steroide. Kjo do të thotë që Voltaren pengon ato substanca të dërguara që shkaktojnë dhimbje dhe inflamacion. Ndihmon gjithashtu në zvogëlimin e ënjtjes së mundshme dhe mbështet procesin e shërimit. Voltaren përmban përbërësin aktiv diklofenak dhe është në dispozicion në katër forma të ndryshme pa recetë: xhel, patch, tabletë ose… Voltarë | Ushtrime për pezmatimin e tetivës së bicepsit

Përmbledhje | Ushtrime për pezmatimin e tetivës së bicepsit

Përmbledhje Në shumicën e rasteve, inflamacioni i tendinit biceps shkaktohet nga mbingarkesa e krahut, p.sh. si rezultat i stërvitjes me pesha, hedhjes së sporteve ose dobësisë posturale të muskujve. Të prekurit më pas ndiejnë dhimbje të forta në zonën e kalimit të shpatull-sqetull dhe në pjesën e sipërme të krahut. Në mënyrë që inflamacioni të qetësohet, ai… Përmbledhje | Ushtrime për pezmatimin e tetivës së bicepsit

Ushtrime për pezmatimin e tetivës së bicepsit

Bicepsi (Musculus biceps brachii) është një muskul i fortë dhe shumë i dukshëm në pjesën e përparme të krahut të sipërm. Ai është përgjegjës për shumicën e lëvizjeve të krahut, veçanërisht për përkuljen në nyjen e bërrylit. Tendet e muskujve biceps burojnë nga zgavra glenoid e tehut të shpatullës dhe janë të ekspozuara anatomikisht ... Ushtrime për pezmatimin e tetivës së bicepsit

Fizioterapi / trajtim | Ushtrime për pezmatimin e tetivës së bicepsit

Fizioterapi/trajtim Trajtimi i inflamacionit të tendinit biceps varet nga shkaku. Për shembull, një inflamacion i tendinit biceps, i cili është rezultat i një sindromi të goditjes në shpatull (sindromi i ngushticës), shpesh kërkon trajtim kirurgjik. Sidoqoftë, një inflamacion i tendinit biceps zakonisht shkaktohet nga mbingarkesa dhe trajtimi është konservativ. Ne fillim … Fizioterapi / trajtim | Ushtrime për pezmatimin e tetivës së bicepsit

Fizioterapi pas një lezioni SLAP

Një lezion SLAP është një dëmtim i buzës kërcore të nyjës së shpatullave, e ashtuquajtura "labrum glenoid anterior superior". Emri i referohet mekanizmit të lezionit, domethënë labrumit superior nga pjesa e përparme në atë të pasme. Kjo do të thotë se ka një dëmtim (lezion) të buzës së kërcit (labrum) nga përpara në… Fizioterapi pas një lezioni SLAP

Lezioni SLAP - kohëzgjatja | Fizioterapi pas një lezioni SLAP

Lezioni SLAP - kohëzgjatja Koha e shërimit të një lezioni SLAP ndryshon në varësi të shkallës së dëmtimit dhe kujdesit të ofruar. Lotët e vegjël që janë trajtuar herët zakonisht shërohen mirë. Përdorimi i tepërt, banalizimi ose dëmtimet shoqëruese të panjohura mund të çojnë në kronikitet. Pas një zbutjeje të thjeshtë artroskopike, krahu zakonisht mund të mobilizohet drejtpërdrejt… Lezioni SLAP - kohëzgjatja | Fizioterapi pas një lezioni SLAP

Testi i lezionit SLAP | Fizioterapi pas një lezioni SLAP

Testi i lezioneve SLAP Simptomat e një lezioni SLAP shpesh mund të jenë të ndryshueshme. Diagnoza duhet të konfirmohet me një test dhe gjithashtu me anë të imazhit. I ashtuquajturi test i ngarkesës së bicepsit është një test i përshtatshëm. Për këtë test, krahu i pacientit zhvendoset nga një pozicion i shtrirë në një pozicion të përhapur 90 °. Bërryla është e përkulur… Testi i lezionit SLAP | Fizioterapi pas një lezioni SLAP

Fizioterapi pas një këputje të tendonit të bicepsit

Tendoni biceps i shqyer proksimal-distal Fizioterapia për këputjet e tendinit biceps varet para së gjithash nëse këputja është proksimale (p.sh. një lot pranë shpatullës) apo distale (dmth. Një lot pranë bërrylit). Përafërsisht 95% e lotëve të tendinit të kafshimit janë proksimale. Fizioterapia luan një rol të rëndësishëm në kujdesin e mëvonshëm. Në rastin e një proksimali… Fizioterapi pas një këputje të tendonit të bicepsit

Masa të mëtejshme terapeutike për këputjen e tendonit të bicepsit | Fizioterapi pas një këputje të tendonit të bicepsit

Masat e mëtejshme terapeutike për këputjen e tendinit biceps Në rastin e këputjes së tendinit biceps, përveç fizioterapisë dhe fizioterapisë së përgjithshme, kryerja e terapisë së trajnimit mjekësor (MTT) mund të jetë gjithashtu një shtesë e mirë, meqë këputja e tendinit biceps zakonisht shkaktohet nga gabimi sjellje ose lëvizje të kryera gabimisht. MTT jo vetëm që rikthen… Masa të mëtejshme terapeutike për këputjen e tendonit të bicepsit | Fizioterapi pas një këputje të tendonit të bicepsit

Kirurgjia pas këputjes së tendonit të bicepsit | Fizioterapi pas një këputje të tendonit të bicepsit

Kirurgjia pas këputjes së tendinit biceps Kirurgjia për këputjen e tendinit biceps ka shumë të ngjarë të merret parasysh nëse këputja është në anën distale, pra bërryl, ose për një këputje proksimale nëse pacienti është shumë i ri dhe aktiv në sport. Operacioni zakonisht kryhet nën anestezi të përgjithshme. Kirurgu do të… Kirurgjia pas këputjes së tendonit të bicepsit | Fizioterapi pas një këputje të tendonit të bicepsit