Terapia për inflamacionin e tetivës së bicepsit

Biceps muskujve tanë brachii është një muskul i rëndësishëm për ekstremitetin tonë të sipërm. Ka dy koka, një të gjatë dhe një të shkurtër (Caput longum et breve), të cilat janë ngjitur ndryshe në tehun e shpatullave. Funksioni i tij është të lëvizë parakrahun, kështu që ai përkul bërrylin dhe e kthen dorën në një pozicion supinimi (të gjitha pjesët). Fizioterapi… Terapia për inflamacionin e tetivës së bicepsit

Shkaqet | Terapia për pezmatimin e tetivës së bicepsit

Shkaqet Shkaqet e inflamacionit të tendinit biceps janë zakonisht të stërvitjes së tepërt për shkak të një ngarkese të madhe në biceps, p.sh. gjatë stërvitjes me pesha dhe ngritjes së peshave. Për shkak të vendndodhjes së tendinit biceps midis dy projeksioneve kockore në pjesën e sipërme të krahut (tuberculi major et minor) në të ashtuquajturën brazdë biceps (sulcus intertubercularis), tendoni është… Shkaqet | Terapia për pezmatimin e tetivës së bicepsit

Test | Terapia për inflamacionin e tetivës së bicepsit

Test Një test për të diagnostikuar një inflamacion të tendinit biceps është, përveç historisë mjekësore (rrjedha e sëmundjeve, aksidenteve, etj.) Dhe ekzaminimit fizik, gjithashtu një test funksional i muskujve. Në rast inflamacioni, rrëmbimi i krahut (rrëmbimi) kundër rezistencës është shumë i dhimbshëm dhe i kufizuar. Funksioni i… Test | Terapia për inflamacionin e tetivës së bicepsit

Çarje e tendinës / bishës së bicepsit | Terapia për inflamacionin e tetivës së bicepsit

Çarja e tendinit/këputjes së bicepsit Inflamacioni i përsëritur ose i rëndë mund të ndryshojë përbërjen e tendinit të bicepsit. Bëhet më pak elastike dhe e brishtë. Në rastin e inflamacionit kronik të tendinit biceps ose sëmundjeve të tjera inflamatore ose degjenerative të nyjës së shpatullës, tendoni mund të shqyhet nëse tendosja nuk është e përshtatshme. Më e rrallë është… Çarje e tendinës / bishës së bicepsit | Terapia për inflamacionin e tetivës së bicepsit