Shirit stabilizimi: Zbatime dhe përfitime shëndetësore

Kaseta e stabilizimit i referohet veshjes së shiritit. Ky është një fashë me shirit ngjitës që përdoret për të imobilizuar dhe stabilizuar muskujt dhe nyjet. Çfarë është një shirit stabilizimi? Termi kasetë vjen nga gjuha angleze dhe do të thotë grup. Ajo që nënkuptohet me këtë është një shirit ngjitës suva. Përdoret në mjekësinë sportive, ortopedi dhe… Shirit stabilizimi: Zbatime dhe përfitime shëndetësore

Jastëk Mobile: Aplikimi & Përfitimet Shëndetësore

Në një jastëk të lëvizshëm, shpina dhe shpina mbrohen nga tensioni dhe dëmtimet e tjera edhe gjatë seancave të gjata në sipërfaqe të forta. Jastëkët e mbushur me ajër ushtrojnë pjesën e pasme përmes proceseve dinamike. Jastëkët celularë mund të lehtësojnë kështu dhimbjen e shpinës, por edhe të parandalojnë dhimbjen e shpinës. Çfarë është një jastëk celular? Jastëkët celularë janë vende të mbushur me ajër dhe të lëvizshëm… Jastëk Mobile: Aplikimi & Përfitimet Shëndetësore

Trajnimi i dyshemesë së legenit - Si funksionon?

Për të trajtuar dhimbjet dhe sëmundjet e tjera, ushtrimet për forcimin e muskujve janë provuar të jenë të rëndësishme. Kjo duhet të zbatohet edhe për muskujt e dyshemesë së legenit, të cilat do të fitojnë rëndësi në tekstin vijues. Në thelb, dyshemeja e legenit është po aq e rëndësishme sa i përket funksionit të saj si pjesa tjetër e muskujve… Trajnimi i dyshemesë së legenit - Si funksionon?

Përmbledhje | Trajnimi i dyshemesë së legenit - Si funksionon?

Përmbledhje Kati i legenit shpesh neglizhohet në funksionin e tij, megjithëse punon së bashku me muskujt e barkut dhe shpinës dhe është thelbësor për disa procese të trupit. Trajnimi i dyshemesë së legenit duhet të promovojë përsëri këtë funksion dhe kështu ta bëjë jetën e përditshme më të lehtë për ata që preken. Çdo grup njerëzish është i përshtatshëm dhe i rëndësishëm për këtë lloj… Përmbledhje | Trajnimi i dyshemesë së legenit - Si funksionon?

Shkolla e sjelljes

Një shkollë e sjelljes i referohet një kursi për të mësuar një sjellje fiziologjikisht të shëndetshme, zhvillimin e vetëdijes për trupin, trajtimin miqësor të situatave të përditshme, forcimin e muskujve postural, si dhe lëvizje të ndryshme dhe ushtrime shtrirëse. Shkollat ​​e qëndrimit ose shkollat ​​e pasme shpesh ofrohen në praktikat e fizioterapisë ose studiot e fitnesit. Gjithashtu në kompani dhe në… Shkolla e sjelljes

Përmirësimi i sjelljes në vendin e punës | Shkolla e sjelljes

Përmirësimi i qëndrimit në vendin e punës Një shkollë e sjelljes fillon në vendin e punës. Si rregull, 40 orë në javë kalohen atje dhe në rrethana të caktuara vetëm ulur. Me rregullat e duhura të sjelljes, dhimbja e përhershme mund të kontrollohet në vendin e punës. Jo vetëm ulja dhe qëndrimi i duhur është i rëndësishëm për parandalimin, por edhe një… Përmirësimi i sjelljes në vendin e punës | Shkolla e sjelljes

Masa të mëtejshme fizioterapeutike | Shkolla e sjelljes

Masat e mëtejshme fizioterapeutike Masat e mëtejshme fizioterapeutike për të promovuar një qëndrim të shëndetshëm janë shtrirje të ndryshme, kryesisht për pjesën e përparme të zhytur të trupit, këtu veçanërisht muskujt e gjoksit dhe përkulësit e kofshës, aplikimet e nxehtësisë, masazhet ose terapinë e pikave të shkaktimit për rajonet e tensionuara, elektroterapi kundër dhimbjeve dhe gjithashtu për të mbështetur kontrollin e muskujve,… Përveç kësaj, Yoga ose Pilates… Masa të mëtejshme fizioterapeutike | Shkolla e sjelljes