Ilaç shtëpiak kundër përdhes | Rekomandime dietike për përdhes

Ilaç në shtëpi kundër përdhes Ka ilaçe të shumta shtëpiake për përdhes që mund të ndihmojnë në lehtësimin e simptomave. Këto përfshijnë mbështjellës ose fasha me vaj dëllinje që mund të aplikohen në nyjet e prekura të dhimbshme. Ato ndihmojnë në prishjen e depozitave brenda nyjeve dhe kështu lehtësojnë ënjtjen. Marrja ditore e lëngut të limonit ose… Ilaç shtëpiak kundër përdhes | Rekomandime dietike për përdhes

Rekomandime dietike për përdhes

Dieta luan një rol të rëndësishëm në përdhes. Shkaku i përdhes është e ashtuquajtura hyperuricemia, shfaqja e tepërt e acidit urik dhe produkteve të degradimit të tij në trup. Furnizimi me acid urik mund të kontrollohet mirë përmes dietës, e cila në ditët e sotme, në kombinim me trajtimin me ilaçe, shpesh mund të parandalojë efektivisht efektet afatgjata të përdhes. … Rekomandime dietike për përdhes

Lista / tabela e ushqimit | Rekomandime dietike për përdhes

Lista/tabela e ushqimit Këtu janë renditur disa ushqime me sasinë e purinave që përmbajnë në mg për 100g dhe sasinë e acidit urik të formuar prej tyre në mg për 100g: Qumësht: 0mg purina/100g, 0mg acid urik/100g Kos: 0mg purina/100g, 0mg acid urik/100g Vezë: 2mg purina/100g, 4,8mg acid urik/100g Patate: 6.3mg purina/100g, 15mg… Lista / tabela e ushqimit | Rekomandime dietike për përdhes