Ushtrime për shpinë të kraharorit

Muskulatura e përparme (ventrale) shkurtohet dukshëm në jetën e përditshme të sotme, ndërsa muskujt e shpinës janë shumë të dobët për të drejtuar shtyllën kurrizore. Ushtrimet për shpinë torakale kanë për qëllim korrigjimin e këtij çekuilibri muskulor, ruajtjen e lëvizshmërisë së nyjeve vertebrale dhe rivendosjen e pozicionit fiziologjik të shtyllës kurrizore. Ushtrimet duhet të integrohen në përditshmërinë… Ushtrime për shpinë të kraharorit

Ushtrime me Theraband | Ushtrime për shpinë të kraharorit

Ushtrime me Theraband Ushtrimet mund të kryhen nga një pozicion në këmbë ose ulur në një stol. Njëra këmbë është e vendosur në një skaj të Theraband. Sa më e shkurtër të kapet Theraband, aq më e lartë është rezistenca. Ushtrimi fillimisht duhet të kryhet vetëm kundër rezistencës ndaj dritës derisa të zotërohet në mënyrë të sigurt. Ushtrimi i parë… Ushtrime me Theraband | Ushtrime për shpinë të kraharorit

Ushtrime për dhimbje akute | Ushtrime për shpinë të kraharorit

Ushtrime për dhimbje akute Në rast të dhimbjes akute, ushtrimet e rënda duhet të shmangen, si dhe çdo gjë që e përkeqëson dhimbjen. Ushtrime më relaksuese mund të gjenden në artikujt: Ushtrime të lehta mobilizuese, të tilla si rrotullimi brenda dhe jashtë sediljes me ndihma e krahëve nëse është e nevojshme (si stërvitja Theraband me… Ushtrime për dhimbje akute | Ushtrime për shpinë të kraharorit

Hernia diskale në BWS | Ushtrime për shpinë torakale

Disku i hernizuar në BWS Një disk i rrëshqitur në shpinë torakale është jashtëzakonisht i rrallë. Më shpesh ndodh në shpinë lumbare ose në shpinë të qafës së mitrës. Një herni disk mund të mbetet asimptomatik, por nëse shkakton probleme, zakonisht shfaqet si dhimbje rrezatuese në zona të veçanta, të përcaktuara të ekstremiteteve dhe mund të shkaktojë… Hernia diskale në BWS | Ushtrime për shpinë torakale

Fizioterapi për dhimbje në shpinë torakale

Dhimbja në shpinë torakale mund të jetë shumë e pakëndshme. Fizioterapia shpesh mund të luftojë mirë ankesat. Fiioterapi/ushtrime Në fizioterapinë për ankesat në shpinë torakale, së pari bëhet një diagnozë e saktë me pacientin, e cila përshkruan shkakun e ankesave dhe sfondin e tyre. Më pas hartohet një plan trajtimi individual dhe i synuar… Fizioterapi për dhimbje në shpinë torakale

Masat e mëtejshme | Fizioterapi për dhimbje në shpinë të kraharorit

Masa të mëtejshme Në fizioterapi, përveç ushtrimeve aktive, mund të përdoren edhe masa të tjera për trajtimin e dhimbjeve në shpinë torakale. Mjetet nga fizioterapia janë për shembull përdorimi i nxehtësisë (fango, drita e kuqe) ose i ftohti. Elektroterapia gjithashtu mund të jetë e dobishme për dhimbjet në shpinë torakale. Masazhet mund të lehtësojnë ankesat akute. Nyje me… Masat e mëtejshme | Fizioterapi për dhimbje në shpinë të kraharorit

Përmbledhje | Fizioterapi për dhimbje në shpinë të kraharorit

Përmbledhje Ka një sërë shkaqesh për dhimbjen në BWS. Para një trajtimi adekuat duhet të bëhet një diagnozë e saktë. Trajnimi postural, mobilizimi, teknikat e indeve të buta dhe, mbi të gjitha, një program aktiv ushtrimesh mund të lehtësojnë dhimbjen në BWS. Është veçanërisht e rëndësishme të stërvitni ereksionin, pasi ai shpesh kufizohet nga njëanshmëria jonë… Përmbledhje | Fizioterapi për dhimbje në shpinë të kraharorit

Sindroma BWS - ushtrime që ndihmojnë

Diagnoza e sindromës BWS përfshin një kombinim simptomash që lidhen ose shkaktohen nga shtylla kurrizore torakale (BWS). Këto mund të përfshijnë tensionin e muskujve në zonën e BWS, si dhe shenjat e konsumimit të rruazave dhe nyjeve vertebrale, ligamenteve kurrizore dhe disqeve ndërvertebrale. Skolioza, qëndrime të pasakta dhe lehtësuese, të njëanshme… Sindroma BWS - ushtrime që ndihmojnë

Trajtimi | Sindroma BWS - ushtrime që ndihmojnë

Trajtimi Shpesh hapi i parë në trajtimin e sindromës BWS është terapia konservative, duke përfshirë fizioterapinë ose terapinë fizike. Të dyja mund të përshkruhen individualisht ose në kombinim. Në terapi fizike, për shembull, mund të përdoret terapi termike (p.sh. fango), masazh, elektroterapi dhe rrallë hidroterapi (me ujë). Në shumicën e rasteve, megjithatë, një program aktiv ushtrimesh që… Trajtimi | Sindroma BWS - ushtrime që ndihmojnë

Vështirësi në frymëmarrje / frymëmarrje | Sindroma BWS - ushtrime që ndihmojnë

Distres respirator/vështirësi në frymëmarrje Në rastin e sindromës BWS, përveç simptomave organike të përmendura më sipër, mund të shfaqen edhe vështirësi në frymëmarrje deri në shqetësime të frymëmarrjes. Gjatë thithjes dhe nxjerrjes, kraharori kockor me brinjë duhet të jetë në gjendje të zgjerohet dhe tkurret përsëri, prandaj ka nyje midis brinjëve dhe… Vështirësi në frymëmarrje / frymëmarrje | Sindroma BWS - ushtrime që ndihmojnë