Klasifikimi | Citostatika

Klasifikimi Barnat citostatike mund të ndahen në grupe të ndryshme. Anëtarësimi në grup varet nga lloji i efikasitetit. Disa ilaçe citostatike pengojnë metabolizmin e qelizave dhe kështu çojnë në vdekjen e këtyre qelizave, ndërsa ilaçe të tjera citostatike çojnë në përfshirjen e gabimeve në materialin gjenetik (ADN) të… Klasifikimi | Citostatika

Kundërmasat | Citostatika

Kundërmasat Në ditët e sotme ka disa mënyra për të luftuar efektet e ndryshme anësore. Për shembull, pacientëve u jepen shpesh substanca që parandalojnë të përzierat dhe të vjellat para kimioterapisë, duke rritur kështu ndjenjën e mirëqenies së tyre. Meqenëse dëmtimi i mukozës së gojës shpesh ndodh gjatë rrjedhës së kimioterapisë, së pari duhet të ekzaminohet nga një dentist dhe të jetë e mundur… Kundërmasat | Citostatika

Citostatika

Hyrje Citostatikët janë ilaçe që pengojnë rritjen dhe përhapjen e qelizave në trup. Këto substanca mund të prodhohen si në mënyrë natyrale ashtu edhe në mënyrë sintetike Fusha e aplikimit Barnat citostatike përdoren kryesisht në fushën e kimioterapisë për kancerin. Në këtë kontekst, ato kanë për qëllim të parandalojnë përhapjen dhe përhapjen e qelizave tumorale të "degjeneruara"… Citostatika