Zhurmat e veshit - të shkaktuara nga shpina e qafës së mitrës

Furnizimi me gjak për të dëgjuar zona të rëndësishme të trurit sigurohet nga një arterie që shkon në lidhje të ngushtë me shpinë qafës së mitrës. Ndryshimet në shpinë të qafës së mitrës (shpina e qafës së mitrës) gjithashtu mund të shkaktojnë zhurmë në veshë. Shembuj të kësaj janë tringëllimë në veshët, fishkëllima ose edhe humbja e dëgjimit të frekuencave të caktuara. Për shkak të disa anatomike… Zhurmat e veshit - të shkaktuara nga shpina e qafës së mitrës

Simptoma të tjera shoqëruese | Zhurmat e veshit - të shkaktuara nga shpina e qafës së mitrës

Simptoma të tjera shoqëruese Nëse zhurmat e veshit vijnë nga shpina ose nofulla e qafës së mitrës, mund të shfaqen simptoma shtesë të zhurmave të veshit. Këto mund të jenë simptoma lokale të tilla si dhimbja e qafës, ndjeshmëria ndaj presionit, humbja e lëvizshmërisë në shpinë të qafës së mitrës, pikat e dhimbjes në muskuj dhe dhimbje koke të tensionit. Nga ana tjetër, simptomat dytësore mund të… Simptoma të tjera shoqëruese | Zhurmat e veshit - të shkaktuara nga shpina e qafës së mitrës

Prognoza | Zhurmat e veshit - të shkaktuara nga shpina e qafës së mitrës

Prognoza Nuk është e mundur të bëhet një prognozë e njëtrajtshme për zhvillimin e zhurmave të veshit të shkaktuara nga ndryshimet në shpinë të qafës së mitrës. Shumica e shkaqeve do të thotë se ka shumë trajtime të ndryshme. Proceset degjenerative nuk janë të shërueshme, por proceset e konsumimit pak a shumë fuqishëm progresiv. Sidoqoftë, një përmirësim i simptomave mund të arrihet. … Prognoza | Zhurmat e veshit - të shkaktuara nga shpina e qafës së mitrës