Qershitë: Të shëndetshme dhe të rrumbullakëta

Vera është koha e qershisë! Kjo do të thotë të hash qershi në ajër të pastër në diell. Ndërsa në prill dhe maj pemët e lulëzuara të qershisë ende magjepsin me pamjen e tyre, ka kudo bomba të pjekura dhe me lëng vitamine kudo për të blerë në sezonin e korrjes së qershisë midis qershorit dhe gushtit. Recetat e shijshme të qershisë janë shumë të njohura. Nëse… Qershitë: Të shëndetshme dhe të rrumbullakëta

Ilaç shtëpiak kundër përdhes

Përdhesi është një sëmundje e shkaktuar nga një shqetësim në metabolizmin e acidit urik. Kjo çon në një sulm të shtuar të acidit urik, i cili nuk mund të ekskretohet më mjaftueshëm përmes veshkave. Kjo çon në formimin e të ashtuquajturve kristale urate, të cilat vendosen në nyje të ndryshme të trupit dhe shkaktojnë dhimbje. Klasikja… Ilaç shtëpiak kundër përdhes

Përdhes në këmbë | Ilaç shtëpiak kundër përdhes

Përdhes në këmbë Një vend i shpeshtë i manifestimit, pra një vend ku shfaqen simptomat e përdhes, është këmba. Nyja metatarsophalangeal e gishtit të madh është prekur veçanërisht. Sidomos në sulmet akute të përdhes, mund të ndodhë dhimbje e fortë, e cila mund të kufizojë rëndë personin e prekur. Dhimbja shfaqet më shpesh gjatë natës, por… Përdhes në këmbë | Ilaç shtëpiak kundër përdhes

Trajtimi i sëmundjes vetëm me ilaçe shtëpiake apo vetëm si terapi mbështetëse? | Ilaç shtëpiak kundër përdhes

Trajtimi i sëmundjes vetëm me mjete juridike në shtëpi apo vetëm si terapi mbështetëse? Nëse trajtimi i përdhes është i mundur ose jo vetëm me mjete juridike në shtëpi varet nga natyra e simptomave. Në parim, dhimbja e një sulmi akut të përdhes mund të lehtësohet me ilaçe shtëpiake, por shpesh një marrje shtesë e ilaçeve kundër dhimbjeve… Trajtimi i sëmundjes vetëm me ilaçe shtëpiake apo vetëm si terapi mbështetëse? | Ilaç shtëpiak kundër përdhes

Cila homeopati mund të më ndihmojë? | Ilaç shtëpiak kundër përdhes

Cilat homeopatikë mund të më ndihmojnë? Ilaçe të ndryshme homeopatike mund të përdoren në rastin e sëmundjes së përdhes. Këto përfshijnë Adlumia, e cila gjithashtu mund të përdoret për sëmundjet e mëlçisë dhe veshkave. Promovon transportin dhe eliminimin e substancave toksike nga trupi dhe rekomandohet me potencat D4 deri D12. Kalcium fluoratum është një homeopatik… Cila homeopati mund të më ndihmojë? | Ilaç shtëpiak kundër përdhes

Rekomandime dietike për përdhes

Dieta luan një rol të rëndësishëm në përdhes. Shkaku i përdhes është e ashtuquajtura hyperuricemia, shfaqja e tepërt e acidit urik dhe produkteve të degradimit të tij në trup. Furnizimi me acid urik mund të kontrollohet mirë përmes dietës, e cila në ditët e sotme, në kombinim me trajtimin me ilaçe, shpesh mund të parandalojë efektivisht efektet afatgjata të përdhes. … Rekomandime dietike për përdhes

Lista / tabela e ushqimit | Rekomandime dietike për përdhes

Lista/tabela e ushqimit Këtu janë renditur disa ushqime me sasinë e purinave që përmbajnë në mg për 100g dhe sasinë e acidit urik të formuar prej tyre në mg për 100g: Qumësht: 0mg purina/100g, 0mg acid urik/100g Kos: 0mg purina/100g, 0mg acid urik/100g Vezë: 2mg purina/100g, 4,8mg acid urik/100g Patate: 6.3mg purina/100g, 15mg… Lista / tabela e ushqimit | Rekomandime dietike për përdhes

Ilaç shtëpiak kundër përdhes | Rekomandime dietike për përdhes

Ilaç në shtëpi kundër përdhes Ka ilaçe të shumta shtëpiake për përdhes që mund të ndihmojnë në lehtësimin e simptomave. Këto përfshijnë mbështjellës ose fasha me vaj dëllinje që mund të aplikohen në nyjet e prekura të dhimbshme. Ato ndihmojnë në prishjen e depozitave brenda nyjeve dhe kështu lehtësojnë ënjtjen. Marrja ditore e lëngut të limonit ose… Ilaç shtëpiak kundër përdhes | Rekomandime dietike për përdhes