Gjuha e djegur

Hyrje Nëse hani ose pini diçka shumë të nxehtë, mund të ndodhë relativisht shpejt që të digjni gjuhën. Çfarë duhet të bëni në rast të një gjuhë të djegur? Nëse e keni djegur gjuhën, nevoja është shpesh e madhe në momentin e parë. Sidoqoftë, me disa masa të thjeshta, ju lehtë mund ta korrigjoni situatën:… Gjuha e djegur

Dhimbje | Gjuha e djegur

Dhimbje Djegia e gjuhës mund të jetë jashtëzakonisht e pakëndshme dhe të shkaktojë dhimbje. Por pse është kështu? Djegia e gjuhës dëmton indin e prekur. Sensorë (receptorë) të specializuar për stimulin "dhimbje" (nociceptors) janë të ngazëllyer kështu dhe, në një pamje të thjeshtuar, transmetojnë ndjesinë në sistemin nervor qendror (CNS) dhe kështu në ... Dhimbje | Gjuha e djegur

Flluska | Gjuha e djegur

Flluska Shpesh, puçrra të vogla ose flluska shfaqen në zonën e prekur pas djegieve të gjuhës. Ato janë rezultat i dëmtimit të indeve dhe janë absolutisht të padëmshme. Ndonjëherë ato mund të ndodhin edhe pas ngrënies së ushqimit veçanërisht pikant ose të thartë. Pas ushqimit të duhur, zgavra me gojë duhet të pastrohet në mënyrë të mjaftueshme. Në thelb, puçrrat në gjuhë nuk duhet të… Flluska | Gjuha e djegur