Shtimi i peshës gjatë shtatzënisë - duhet ta di

Shtimi i peshës gjatë shtatzënisë është plotësisht normale dhe monitorohet nga gjinekologu në intervale të rregullta. Sidoqoftë, vetë gruaja shtatzënë gjithashtu duhet të ketë një ndjenjë për shtim normal të peshës, në mënyrë që të konsultohet me një mjek nëse është e nevojshme në rast të devijimeve. Kur filloj të fitoj peshë? Shtimi në peshë gjatë shtatzënisë nuk është vetëm… Shtimi i peshës gjatë shtatzënisë - duhet ta di

Lakorja / mesatarja | Shtimi i peshës gjatë shtatzënisë - duhet ta di

Kurba/mesatarja Bazuar në indeksin e masës trupore para shtatzënisë dhe vlerat standarde të shtimit në peshë javore, hartohet një kurbë e peshës së pritshme për çdo grua shtatzënë. Kjo mund të llogaritet lehtësisht duke përdorur vlerat e mëposhtme: BMI nën 18.5-rritje e pritshme e peshës 12.5-18 kg BMI 18.5-24.9-rritje e pritshme e peshës 11.5-16 kg BMI… Lakorja / mesatarja | Shtimi i peshës gjatë shtatzënisë - duhet ta di

Sportive | Shtimi i peshës gjatë shtatzënisë - duhet ta di

Sport Bërja e sporteve gjatë shtatzënisë nuk është e pazakontë dhe nuk duhet të jetë. Sporti jo vetëm që siguron një ekuilibër për relaksim në këtë fazë emocionuese të jetës, por gjithashtu ndihmon trupin të përballojë më mirë streset dhe tendosjet e shtatzënisë dhe të shërohet më shpejt më pas. Sidoqoftë, është e rëndësishme të dini se cilat sporte janë… Sportive | Shtimi i peshës gjatë shtatzënisë - duhet ta di

Rreziqet | Shtimi i peshës gjatë shtatzënisë - duhet ta di

Rreziqet Shtimi i tepërt i peshës gjatë shtatzënisë gjithashtu mund të shoqërohet me rreziqe për nënën dhe fëmijën e palindur. Këto përfshijnë një fëmijë shumë të madh me peshë të madhe të lindjes, e cila mund të kërkojë një operacion cezarian, probleme për të hequr qafe peshën e tepërt pas lindjes, presionin e lartë të gjakut ose diabetin gestacional. Në raste të tilla, ndryshimi i dietës… Rreziqet | Shtimi i peshës gjatë shtatzënisë - duhet ta di