Frymëmarrja diafragmatike

Hyrje Frymëmarrja diafragmatike ose sinonime e quajtur edhe "frymëmarrje abdominale" është një nga dy mënyrat e frymëmarrjes përveç frymëmarrjes në gjoks. Mjekësisht, nuk është e saktë të barazosh frymëmarrjen diafragmatike me frymëmarrjen abdominale, por të dy termat përdoren në të njëjtin kuptim. Frymëmarrja me diafragmë është një proces automatik, i pavetëdijshëm. Nuk keni pse të mendoni… Frymëmarrja diafragmatike

Ushtrime të frymëmarrjes diafragmatike | Frymëmarrja diafragmatike

Ushtrime të frymëmarrjes diafragmatike Për të marrë frymë më me vetëdije me diafragmën ka disa ushtrime. Nëse është e mundur, gjeni një vend të qetë për të perceptuar me vetëdije frymëmarrjen diafragmatike. Ushtrimi 1: Shtrihuni shtrirë në dysheme ose uluni drejt në një karrige, vendosni dorën në bark dhe merrni frymë thellë në stomak, në mënyrë që të… Ushtrime të frymëmarrjes diafragmatike | Frymëmarrja diafragmatike