Dhimbje gjatë vrapimit / çiklizmit | Ushtrime me gju të një vrapuesi ekzistues

Dhimbje gjatë vrapimit/çiklizmit Gjuri i vrapuesit është një acarim i ligamentit iliotibial për shkak të mbingarkesës ose ngarkimit të pasaktë. Në fillim të vrapimit, zakonisht nuk ka dhimbje nëse ligamenti nuk është në një gjendje inflamatore akute. Dhimbja ndodh gjatë ngarkimit kur ligamenti fërkohet me kockën e kofshës përmes zgjatimeve kockore. Veçanërisht… Dhimbje gjatë vrapimit / çiklizmit | Ushtrime me gju të një vrapuesi ekzistues

Sa pushim i gjatë | Ushtrime me gju të një vrapuesi ekzistues

Pushim i gjatë Gjuri i vrapuesit është një mbingarkesë. Për t'i dhënë tendinit një shans për t'u shëruar, ai nuk duhet të tendoset më tej, por duhet të jetë i palëvizshëm për ca kohë. Sidomos në rast të inflamacionit akut, gjuri duhet të lehtësohet. Tendonët kanë një furnizim më të keq me gjak sesa muskujt dhe prandaj kanë nevojë për… Sa pushim i gjatë | Ushtrime me gju të një vrapuesi ekzistues

Llojet e trajnimit në fizioterapi

Një muskulaturë e zhvilluar mirë siguron dhe mbështet nyjet dhe kockat nga streset e jashtme. Lëvizshmëria, koordinimi dhe funksionaliteti janë gjithashtu një aspekt vendimtar në fizioterapi. Ekziston një larmi e madhe e metodave të trajnimit në terapi për të arritur këto qëllime. Sidoqoftë, meqenëse trupi është shumë kompleks, rekomandohet një kombinim i disa llojeve të trajnimit. Dhimbje… Llojet e trajnimit në fizioterapi

Fizioterapi për Sindromën e Gishtit Patellar

Fizioterapia luan një rol të rëndësishëm në procesin e rehabilitimit të tendinitit patellar, si një metodë trajtimi konservativ dhe pas operacionit. Tendiniti patellar është një sëmundje e përdorimit të tepërt të patelës (kapaku i gjurit). Fokusi kryesor i trajtimit fizioterapeutik për sindromën e tendinit patellar është para së gjithash trajtimi i dhimbjes, pastaj ndërtimi i muskujve dhe… Fizioterapi për Sindromën e Gishtit Patellar

Ushtrime | Fizioterapi për Sindromën e Gishtit Patellar

Ushtrime Gjatë trajtimit fizioterapeutik, pacienti mëson ushtrime për shtrirjen, forcimin dhe stabilizimin e tendinit patella. Disa nga këto ushtrime përshkruhen në tekstin e mëposhtëm. 1. mobilizimi Shtrihuni në shpinë për këto ushtrime. Tani ngrini ngadalë të dy këmbët lart duke i tërhequr drejt vitheve tuaja. Pastaj ngadalë kthehuni përsëri në shtrirje. Nëse… Ushtrime | Fizioterapi për Sindromën e Gishtit Patellar

Fasha | Fizioterapi për Sindromën e Gishtit Patellar

Fashat Nëse sindroma e majës patellar është e pranishme, mbajtja e një fashë gjithashtu mund të jetë e dobishme. Përkundër supozimeve të shpeshta, komoditeti i veshjes së fashave sot është shumë i lartë. Stabilizimi shtesë siguron lehtësim optimal për tendinën dhe personi i prekur ndihet më i sigurt në lëvizjet e tij. Kjo mbështet procesin e shërimit dhe zvogëlon… Fasha | Fizioterapi për Sindromën e Gishtit Patellar

Trajnim i çuditshëm

Termi trajnim ekscentrik i referohet një mënyre të caktuar të punës së aktivitetit të muskujve. "Ekscentrik" do të thotë "nga origjina" Ky është një aktivitet i muskujve që thith ose mban një peshë ose rezistencë dhe nuk tërheq peshën. Muskujt bëhen më të gjatë me rritjen e tensionit. Nëse, për shembull, dikush vendos një kuti me ujë ngadalë në… Trajnim i çuditshëm

Masat e mëtejshme terapeutike | Trajnim i çuditshëm

Masat e mëtejshme terapeutike Ekscentriciteti gjithashtu shkaktohet dhe zbatohet në relaksimin postisometrik. Kjo metodë synon relaksimin e muskujve përmes një tensioni të mëparshëm të muskujve, si dhe relaksim progresiv të muskujve. Në Relaksimin Postisometrik, terapisti kryen ushtrimet tek pacienti, ndërsa në Relaksimin Progresor të Muskujve pacienti punon në mënyrë të pavarur. Më shumë informacion dhe ushtrime mund të… Masat e mëtejshme terapeutike | Trajnim i çuditshëm