Krioterapia / terapia e ftohjes

Krioterapia ose terapia e të ftohtit është një lloj termoterapie në të cilën i ftohti aplikohet në lëkurë në forma të ndryshme ose në të cilin i gjithë trupi është i ekspozuar ndaj të ftohtit. Krioterapia/terapia e të ftohtit përfshin aplikime me akull të tilla si ëmbëlsira akulli ose qese akulli, llak të ftohtë, kompresa të ftohta, dhomë të ftohtë ose banjë akulli. … Krioterapia / terapia e ftohjes

Efektet anësore | Krioterapia / terapia e ftohjes

Efektet anësore Efektet anësore të krioterapisë janë përgjithësisht të vogla nëse ftohja aplikohet në mënyrë profesionale dhe në kornizën e duhur kohore. Aplikimi sipërfaqësor i akullit ose paketave ftohëse mund të shkaktojë ngrirje të lëkurës, kështu që akulli nuk duhet të aplikohet drejtpërdrejt në lëkurë ose, në rastin e ëmbëlsirave të akullit,… Efektet anësore | Krioterapia / terapia e ftohjes

A ndihmon krioterapia / terapia e ftohjes me humbjen e peshës? | Krioterapia / terapia e ftohjes

A ndihmon krioterapia/terapia me ftohjen me humbjen e peshës? Thuhet se përdorimi i rregullt i një dhome të ftohtë djeg deri në 800 kilokalori, shtrëngon indet, zvogëlon shtresat e yndyrës dhe ndihmon në humbjen e peshës. Meqenëse qarkullimi stimulohet fuqishëm brenda 3 minutash, temperatura e brendshme e trupit prej 37 gradë duhet të ruhet dhe… A ndihmon krioterapia / terapia e ftohjes me humbjen e peshës? | Krioterapia / terapia e ftohjes

Terapia e ftohtë për reumatizëm? | Krioterapia / terapia e ftohjes

Terapi e ftohtë për reumatizëm? Terapia e ftohtë përmendet nga qendrat e reumatizmit dhe nga liga gjermane e reumatizmit për lehtësimin e ankesave me sëmundje inflamatore kronike reumatizmale. Efekti dekongjestues, anti-inflamator dhe lehtësues i dhimbjeve i terapisë së ftohtë mund të ketë një efekt qetësues, veçanërisht në inflamator faza e reumatizmit me nyje të fryra, të nxehta dhe të dhimbshme. … Terapia e ftohtë për reumatizëm? | Krioterapia / terapia e ftohjes