Frymëmarrja në gjoks – Shpjegohet thjesht

Çfarë është frymëmarrja në gjoks? Njerëzit e shëndetshëm marrin frymë si nga gjoksi ashtu edhe nga barku. Frymëmarrja me gjoks përbën rreth një të tretën e të gjithë frymëmarrjes dhe frymëmarrja abdominale (frymëmarrja diafragmatike) rreth dy të tretat. Kur merrni frymë përmes gjoksit, muskujt ndër brinjë përdoren për të thithur dhe nxjerrë. Krahasuar me frymëmarrjen e barkut, frymëmarrja në gjoks konsiderohet… Frymëmarrja në gjoks – Shpjegohet thjesht