Ushtrime për artrozën ekzistuese të fytyrës

Kërci i kyçit ushqehet dhe furnizohet me lëvizje. Lëvizja fiziologjike e nyjeve të fytyrës mund të parandalojë artrozën ose, nëse tashmë ka filluar, të parandalojë përparimin e saj. Shpina lumbale mund të lëvizet kryesisht në përkulje (përkulje) dhe shtrirje (shtrirje). Por rrotullimi dhe prirja anësore (përkulja anësore) e shtyllës kurrizore janë gjithashtu pjesë e… Ushtrime për artrozën ekzistuese të fytyrës

Terapi konservatore / fizioterapi | Ushtrime për artrozën ekzistuese të fytyrës

Terapia konservative/fizioterapia Terapia fizioterapeutike synon të ruajë lëvizshmërinë e shtyllës kurrizore në një masë të madhe dhe të minimizojë simptomat e osteoartritit siç janë dhimbja dhe tensioni. Për këtë të fundit, teknikat e masazhit, trajtimi i pikave të shkaktimit dhe terapia e fascisë janë në dispozicion. Një program shtrirjeje dhe ushtrimesh gjithashtu duhet të përpunohet me pacientin, të cilin ai… Terapi konservatore / fizioterapi | Ushtrime për artrozën ekzistuese të fytyrës

Ushqyerit | Ushtrime për artrozën ekzistuese të fytyrës

Të ushqyerit Ushqyerja luan një rol në çdo lloj artroze. Ka ushqime të caktuara që thuhet se kanë një efekt inflamator. Për shembull, mishi i kuq duhet të shmanget nëse është e mundur; shumë sheqer gjithashtu mund të jetë i dëmshëm për nyjet. Bilanci acid-bazë gjithashtu duhet të ketë një ndikim. Ndryshimi në dietë duhet të kontrollohet… Ushqyerit | Ushtrime për artrozën ekzistuese të fytyrës

Fizioterapi për artrozën e fytyrës në shtyllën kurrizore të qafës së mitrës

Dikush flet për një artrozë të fytyrës kur e ashtuquajtura nyje zygapofizike midis dy rruazave në pjesën e shpinës së qafës së mitrës ndryshon në mënyrë artrotike. Ky artikulacion ekziston midis një vertebre dhe vertebrës mbi të. Ajo formohet nga proceset artikulare të harkut vertebral. Artroza e fytyrës mund të prekë çdo pjesë të shtyllës kurrizore. Në … Fizioterapi për artrozën e fytyrës në shtyllën kurrizore të qafës së mitrës

Shkaqet | Fizioterapi për artrozën e fytyrës në shtyllën kurrizore të qafës së mitrës

Shkaqet Shkaqet për zhvillimin e artrozës së fytyrës janë komplekse. Zakonisht është një kombinim i qëndrimit të dobët afatgjatë dhe mbingarkesës. Sëmundjet sistemike të tilla si reumatizma ose artriti gjithashtu mund të nxisin zhvillimin e artrozës së fytyrës. Në shpinë të qafës së mitrës, nyjet janë veçanërisht delikate dhe në të njëjtën kohë janë nën tendosje të madhe… Shkaqet | Fizioterapi për artrozën e fytyrës në shtyllën kurrizore të qafës së mitrës

Sport me një artrozë të fytyrës | Fizioterapi për artrozën e fytyrës në shtyllën kurrizore të qafës së mitrës

Sporti me një artrozë të fytyrës Në artrozën e fytyrës është e rëndësishme të mobilizoni dhe lëvizni nyjet e prekura, por jo të mbivlerësoni ato. Sportet që përfshijnë lëvizje të mprehta ose kërcime që bëjnë tendosje në shpinë të qafës së mitrës ose duhet të shmangen ose duhet të kryhen me kujdes. Sportet me top si badminton, badminton ose tenis… Sport me një artrozë të fytyrës | Fizioterapi për artrozën e fytyrës në shtyllën kurrizore të qafës së mitrës

Shpinë mesit - Ushtrime 4

Goditje golfi: Në një pozicion ulur, duart vendosen njëra mbi tjetrën dhe drejtohen diagonalisht poshtë në njërën anë me pjesën e sipërme të trupit të përkulur. Nga ky pozicion bëni një hark të madh me duart tuaja në anën diagonale të kundërt (si një lëkundje golfi). Përsëriteni këtë ushtrim deri në 15 herë në të dyja… Shpinë mesit - Ushtrime 4