Simptomat dhe terapia për një disk të rrëshqitur

Disku i rrëshqitur (prolapsi) është një sëmundje e lidhur me veshin e shtyllës kurrizore. Kjo rezulton në një çarje në unazën fibroze (anulus fibrosus), e cila mbyll bërthamën xhelatinoze (nucleus pulposus). Si rezultat i grisjes, materiali i butë del në kanalin kurrizor. Këtu, disku ndërvertebral mund të shtypë në rrënjët nervore apo edhe në… Simptomat dhe terapia për një disk të rrëshqitur

Simptomat e një disku të rrëshqitur në shpinë torakale | Simptomat dhe terapia për një disk të rrëshqitur

Simptomat e një disku të rrëshqitur në shpinë torakale Një hernie disk ndodh vetëm në raste të rralla në shpinë torakale. Simptomat janë jospecifike dhe varen nga lartësia e hernies së diskut. Shpesh kalon shumë kohë derisa një herni disk në shpinë torakale të njihet si i tillë. Kjo është për shkak se, … Simptomat e një disku të rrëshqitur në shpinë torakale | Simptomat dhe terapia për një disk të rrëshqitur

Simptomat e një disku të rrëshqitur në shpinë mesit | Simptomat dhe terapia për një disk të rrëshqitur

Simptomat e një disku të rrëshqitur në shpinë lumbare Shpina lumbale përjeton stresin më të madh dhe preket nga 90% e të gjithë hernieve të disqeve. Shpesh disku midis vertebrave të katërt dhe të pestë lumbarë ose disku midis rruazës së pestë lumbale dhe koksiksit preket. Të prekurit zakonisht ndiejnë dhimbje akute, të cilat… Simptomat e një disku të rrëshqitur në shpinë mesit | Simptomat dhe terapia për një disk të rrëshqitur

Si duket një terapi konservatore për një hernie diskale? | Simptomat dhe terapia për një disk të rrëshqitur

Si duket një terapi konservative për një hernie diskale? Trajtimi i një hernie diskale varet gjithmonë nga shkalla e dëmtimit. Në shumicën e pacientëve (90% të rasteve) një terapi konservative është e mjaftueshme për të lehtësuar simptomat. Terapia ka dy qëllime kryesore. E para është lehtësimi i dhimbjeve. Kjo është e nevojshme kështu… Si duket një terapi konservatore për një hernie diskale? | Simptomat dhe terapia për një disk të rrëshqitur

Shkaqet e zakonshëm të diskut të rrëshqitur | Simptomat dhe terapia për një disk të rrëshqitur

Shkaqet e zakonshme të rrëshqitjes së diskut Një hernie diskale mund të ketë shkaqe të ndryshme. Në shumicën e rasteve, megjithatë, është rezultat i proceseve fiziologjike të plakjes. Me moshën, përmbajtja e ujit në bërthamën e diskut zvogëlohet gjithnjë e më shumë. Në fakt, nga mosha 20 vjeç, disku ndërvertebral mund të ruajë gjithnjë e më pak ... Shkaqet e zakonshëm të diskut të rrëshqitur | Simptomat dhe terapia për një disk të rrëshqitur