Joga për gratë shtatzëna

Yoga ofron jo vetëm ushtrime për forcimin, por edhe për relaksim. Në çdo rast, këto janë pika të rëndësishme që mund të jenë të dobishme gjatë shtatzënisë ose lindjes. Në fund të fundit, mirëqenia e gruas shtatzënë gjithashtu duhet të merret parasysh. Gjatë shtatzënisë trupi i femrës kalon nëpër procese të ndryshme në të cilat trupi ndryshon. Një furnizim… Joga për gratë shtatzëna

Nga kur / rreziqet | Joga për gratë shtatzëna

Nga kur/rreziqet Si rregull, joga është gjithashtu e lejuar dhe madje e mirëpritur gjatë shtatzënisë. Nuk ka udhëzime të sakta për aplikimin e Yoga gjatë shtatzënisë. Gjëja e rëndësishme është që gruaja të dëgjojë trupin e saj gjatë shtatzënisë dhe t'i kushtojë vëmendje asaj. Në rast pasigurie, gruaja duhet të konsultohet përsëri me gjinekologun e saj. … Nga kur / rreziqet | Joga për gratë shtatzëna

Forcimi i muskujve të barkut

"Forcimi i muskujve të barkut" Shtrihuni në shpinë dhe ngrini një gju lart në ajër. Shtypni fort kundër gjurit me krahun në të njëjtën anë. Supet tuaja do të drejtohen minimalisht. Mbajeni tensionin për 15 sekonda dhe përsëritni ushtrimin pas një pushimi të shkurtër. Për të forcuar muskujt e zhdrejtë të barkut, ushtroni presion… Forcimi i muskujve të barkut

Forcimi i muskujve të trungut të përparmë

"Mbështetja e përparme" Në pozicionin e prirur, mbështetuni në gishtërinjtë dhe parakrahët. Ijet dhe pjesa e sipërme e trupit tuaj formojnë një vijë të drejtë. Vështrimi juaj drejtohet poshtë dhe stomaku juaj është i tendosur fort. Sa më shumë që i bëni bërrylat përpara në dysheme, aq më i vështirë bëhet ushtrimi. Mbajeni pozicionin nga 10 në… Forcimi i muskujve të trungut të përparmë

Forcimi i lakut të muskujve të pasmë

"Superman" Pozicioni fillestar është qëndrimi me katër këmbë. Tërhiqeni një bërryl drejt gjurit të kundërt nën trup. Kjo do të bëjë që shpina juaj të përkulet. Mjekra çohet në gjoks. Nga ky pozicion fillestar, shtrini krahun dhe këmbën e përkulur përpara dhe prapa. Pjesa e pasme dhe qafa janë shtrirë. Në pozitën përfundimtare… Forcimi i lakut të muskujve të pasmë

Mobilizimi i shtyllës kurrizore

"Gryka e maces-barku i varur" Pozicioni fillestar është qëndrimi me katër këmbë. Krahët janë shtrirë në lartësinë e shpatullave. Tani shtypni pjesën e sipërme të trupit lart sa më shumë që të jetë e mundur. Mjekra çohet në gjoks. Nga ky pozicion anojeni legenin tuaj përpara dhe merrni kokën në qafë në mënyrë që të bëni… Mobilizimi i shtyllës kurrizore

Krahët e Shqiponjës

Krahët e Shqiponjës: Shtrihuni në pozicionin e prirur. Këmbët tuaja janë në dysheme gjatë gjithë kohës, shikimi juaj drejtohet vazhdimisht poshtë. Mbajini krahët nga dyshemeja në ajër sikur doni të përfaqësoni shkronjën "U". Përndryshe, ju gjithashtu mund të shtrini krahët përpara (shiko ilustrimin). Tani tërhiqni të dy bërrylat ... Krahët e Shqiponjës

kanotazh

"Vozitje" Uluni drejt në një karrige. Imagjinoni që mbani një vozitje në secilën dorë dhe e tërheqni drejt trupit tuaj. Bërrylat drejtohen prapa afër trupit. Fletët e shpatullave kontraktohen dhe drejtojnë pjesën e sipërme të trupit pak më shumë. Mbajeni tensionin në pjesën e sipërme të trupit tuaj për pak kohë. Përsëriteni ushtrimin 15 herë,… kanotazh

Rotacioni i shtyllës së qafës së mitrës

"Rrotullimi i shpinës së qafës së mitrës" Uluni drejt në një karrige dhe rrotulloni kokën në njërën anë. Njëra dorë e lidh kokën në faqe në këtë pozicion. Ndërtoni një presion me kokën kundër dorës, të cilës dora i përgjigjet me një kundërpresion. Mbajeni tensionin për rreth 10 sekonda dhe më pas ndërroni anë. … Rotacioni i shtyllës së qafës së mitrës