Fizioterapi për përdhes

Përdhesi është një sëmundje metabolike në të cilën prodhohen produkte të prishjes metabolike dhe formohen kristale. Këto kristale përbëhen nga kripa e acidit urik dhe mund të depozitohen në nyje, bursa ose tendona, ku mund të çojnë në inflamacion të dhimbshëm. Acidi urik formohet kur purinat zbërthehen. Këto gjenden në… Fizioterapi për përdhes

Fizioterapi | Fizioterapi për përdhes

Fizioterapia Përdhesi mund të shkaktojë inflamacion dhe ndryshime në nyje dhe për këtë arsye mund të trajtohet edhe fizioterapeutikisht. Një program trajnimi i synuar gjithashtu mund të zvogëlojë mbipeshën ose statikën e pafavorshme si një stres shtesë i përbashkët. Shtë e rëndësishme të stërvitni nyjet e prekura vetëm në intervale pa sulme. Gjatë një sulmi akut të përdhes, nyja duhet të kursehet. … Fizioterapi | Fizioterapi për përdhes

Ushqyerit | Fizioterapi për përdhes

Ushqyerja Meqenëse sëmundja e përdhes është një sëmundje metabolike, është e mundur të ndikoni në pamjen klinike përmes dietës. Kur purinat zbërthehen, prodhohet acidi urik, i cili mund të depozitohet në përqëndrime të larta në formën e kristaleve të uratit. Purinat përmbahen në ushqimin tonë, veçanërisht në lloje të caktuara të mishit ose bishtajore. Aty… Ushqyerit | Fizioterapi për përdhes

Përmbledhje | Fizioterapi për përdhes

Përmbledhje Sëmundja e përdhes është një sëmundje metabolike në të cilën kristalet e uratit (acidi urik) depozitohen në nyje, bursa dhe tendona, kryesisht në ekstremitetet e poshtme. Nëse nyjet e dorës preken gjithashtu, gjë që ndodh shumë rrallë, dora mund të jetë shumë e dhimbshme dhe të ketë lëvizshmëri të kufizuar. Si rregull, përdhes… Përmbledhje | Fizioterapi për përdhes

Përdhes në këmbë

Sëmundja e përdhes mund të fillojë në nyje të ndryshme të trupit, më shpesh ndodh për herë të parë në këmbë. Ekzistojnë dy lokalizime të ndryshme të përdhes, të cilat janë tipike: me një total prej rreth 60%, nyja bazë e gishtit të madh është manifestimi fillestar më i zakonshëm, i ndjekur nga… Përdhes në këmbë

Përdhes në kyçin e këmbës | Përdhes në këmbë

Përdhes në nyjen e kyçit të këmbës Nyje të ndryshme të kyçit të këmbës gjithashtu mund të preken nga sëmundja e përdhes. Këto përfshijnë mbi të gjitha nyjen e sipërme dhe të poshtme të kyçit të këmbës, si dhe nyjet tarsale dhe metatarsale. Sidoqoftë, çdo nyje e këmbës mund të preket nga përdhes, edhe pse më rrallë. Simptomat shpesh nuk janë të lokalizuara aq qartë… Përdhes në kyçin e këmbës | Përdhes në këmbë

Ilaç shtëpiak kundër përdhes | Përdhes në këmbë

Ilaç në shtëpi kundër përdhes Mjekimet e ndryshme nga fusha e homeopatisë gjithashtu mund të ndihmojnë me përdhes. Adlumia fungosa ndihmon veçanërisht me nyje të dhimbshme në këmbë, të cilat shoqërohen me ënjtje dhe skuqje. Doza rekomandohet me fuqinë D12 me pesë globula deri në tre herë në ditë. Në rast dhimbje shtesë… Ilaç shtëpiak kundër përdhes | Përdhes në këmbë

Gishti i përdhes

Përdhesi mund të shfaqet në nyje të ndryshme në trup, duke përfshirë, nëse jo aq shpesh, në gishta. Gishtat e përdhes quhen gjithashtu chiragra dhe mund të vendosen në nyje të ndryshme të kyçeve të dorës ose gishtërinjve. Rreth 5% e të gjitha sulmeve të përdhes ndodhin në nyjen bazë të gishtit të madh. Gishtat e përdhes janë… Gishti i përdhes

Homeopatia për përdhes | Gishti i përdhes

Homeopatia për përdhes Shumë ilaçe të ndryshme homeopatike mund të përdoren për gishtat e përdhes. Ilaçi homeopatik Apis mellifica rekomandohet veçanërisht për sulmet akute të përdhes dhe ka një efekt qetësues në mbinxehje, ënjtje dhe dhimbje. Rekomandohet në fuqinë D12 për përdorim me pesë globula deri në tre herë në ditë. Belladonna është… Homeopatia për përdhes | Gishti i përdhes

Sulmi i përdhes

Shkaqet Shkaku i një sulmi të përdhes është akumulimi i tepërt i acidit urik në gjak, i njohur gjithashtu si hyperuricemia. Kjo zakonisht shkaktohet nga një dietë e pasur me purinë, si dhe konsumimi i pijeve dhe ushqimeve alkoolike dhe frutore. Ndër shkaqet më të rralla janë defektet gjenetike dhe sindromet me mungesën… Sulmi i përdhes