Hallux-valgus - Këpucë

Një hallux valgus, i njohur gjerësisht si gishti i këmbës, është një lakim i gishtit të madh. Forma tipike dhe lehtësisht e dukshme shkaktohet nga një keqfunksionim i nyjës dhe kockave që e formojnë atë. Për ta ilustruar: Në këmbën e djathtë, për shembull, nyja në fillim të gishtit të këmbës del në një kënd… Hallux-valgus - Këpucë

Efekti i këpucës | Hallux-valgus - Këpucë

Efekti i këpucëve Përfitimet kryesore të këpucëve Hallux Valgus janë lehtësimi i presionit dhe zvogëlimi i dhimbjes. Ecja dhe qëndrimi në këmbë janë aktivitete të përditshme që mund të kufizojnë rëndë cilësinë e jetës në rastet e dhimbjeve të vazhdueshme. Kjo duhet të parandalohet nga këpucët speciale. Ajo i ofron këmbës rehati të konsiderueshme, e bën ecjen më të lehtë,… Efekti i këpucës | Hallux-valgus - Këpucë

Këpucë për femra | Hallux-valgus - Këpucë

Këpucë për gra Problemi me këpucët klasike të grave është pikërisht struktura e këtyre. Këpucët e grave janë të ngushta, të ngushta në pjesën e përparme dhe në rastin "më të mirë" ende kanë taka. Rezultatet janë shtrëngimi i gishtërinjve, presioni mbi zgjatimet kockore, një ndryshim në stresin dhe gjatësinë e tendinave. Pikërisht pikat e… Këpucë për femra | Hallux-valgus - Këpucë

Përmbledhje | Hallux-valgus - Këpucë

Përmbledhje Hallux valgus është një keqpërdorim i përhapur në nyje. Kocka metatarsale fundoset, muskujt tendosen dhe tërheqin gishtin në devijimin e përshkruar. Pasi të shfaqet, keqpërdorimi nuk mund të kthehet mbrapsht. Fizioterapia, ushtrimet aktive të forcimit dhe shtrirjes, si dhe ndryshimi i këpucëve zvogëlojnë simptomat dhe parandalojnë një përkeqësim të shpejtë. Nëse… Përmbledhje | Hallux-valgus - Këpucë