Shtatzënia binjake - Duhet ta dini këtë!

Çfarë është shtatzënia binjake? Shtatzënia binjake është një shtatëzani në të cilën dy fëmijë piqen njëkohësisht në mitër në vend të vetëm një. Binjakët mund të ndajnë një qese amniotike dhe një placentë ose të dyja mund të zhvillohen vetë. Kjo varet nga fakti nëse fëmijët janë monozigotikë apo dizigotikë, domethënë nëse ata janë zhvilluar… Shtatzënia binjake - Duhet ta dini këtë!

Binjakë vëllazërore | Shtatzënia binjake - Duhet ta dini këtë!

Binjakët vëllazërore Normalisht, një vezë piqet tek një grua në çdo cikël, pra çdo 28 ditë. Kjo pastaj mund të fekondohet dhe të zhvillohet në një fëmijë. Në disa raste, megjithatë, vezët piqen në të dy vezoret dhe ndodh ovulimi i dyfishtë. Çdo vezë fekondohet nga një spermë e ndryshme dhe lindin dy fëmijë. Fëmijët kanë… Binjakë vëllazërore | Shtatzënia binjake - Duhet ta dini këtë!

Rreziqet e ndërlidhura | Shtatzënia binjake - Duhet ta dini këtë!

Rreziqet e lidhura Në thelb, shtatzënia nuk është një sëmundje, por një ngjarje natyrore. Sidoqoftë, shtatzënitë mund të shoqërohen me komplikime dhe në shtatzënitë binjake komplikimet janë më të zakonshme. Binjakët, për shembull, kanë një rrezik më të lartë të lindjes së parakohshme sesa një fëmijë i vetëm. Disa javë nuk janë kritike, por lindjet shumë të hershme janë më të zakonshme në… Rreziqet e ndërlidhura | Shtatzënia binjake - Duhet ta dini këtë!

Kohëzgjatja e një shtatëzanie binjake | Shtatzënia binjake - Duhet ta dini këtë!

Kohëzgjatja e një shtatëzënie binjake Një shtatëzani normale zgjat 40 javë nga dita e parë e periodave tuaja të fundit. Kjo nuk ndryshon për shtatzënitë binjake, pasi koha që i duhet një fëmije të rritet nuk ndryshon. Shtatzënitë që zgjasin më pak se 37 javë nënkuptojnë lindje të parakohshme. Binjakët janë lindje të parakohshme shumë më të shpeshta, sepse… Kohëzgjatja e një shtatëzanie binjake | Shtatzënia binjake - Duhet ta dini këtë!