Hernia diafragmatike

Përkufizimi Në një hernie diafragmatike ndodh një gjendje në të cilën pjesë të organeve të barkut zhvendosen në zgavrën e kraharorit. Në përgjithësi, duhet bërë një dallim midis të ashtuquajturave hernie diafragmatike të vërteta dhe një defekti diafragmatik. Dallimi është se në një hernie diafragmatike të vërtetë organet e barkut janë të rrethuara nga një qese hernie,… Hernia diafragmatike

Lokalizimi i një hernie diafragmatike | Hernia diafragmatike

Lokalizimi i një hernie diafragmatike Hernia diafragmatike mund të ndodhë në pjesë të ndryshme të diafragmës. Në mënyrë tipike, hernitë ndodhin në pikat karakteristike të dobëta të diafragmës. Hernia më e zakonshme në diafragmë ndodhet në pikën e kalimit të ezofagut e cila është e pozicionuar disi në të majtë të diafragmës. Gjithashtu simptomat e… Lokalizimi i një hernie diafragmatike | Hernia diafragmatike

Procedurat diagnostike për hernie diafragmatike | Hernia diafragmatike

Procedurat diagnostikuese për hernie diafragmatike Një hernie e lindur diafragmatike zakonisht diagnostikohet gjatë ekzaminimeve të kontrollit para lindjes së fëmijës. Ekzaminimet me ultratinguj mund të përcaktojnë relativisht saktësisht se në çfarë mase hernia ndikon në zhvillimin e fëmijës dhe cilat masa duhet të kryhen si përparësi menjëherë pas lindjes. Në rastin e… Procedurat diagnostike për hernie diafragmatike | Hernia diafragmatike

Prognoza e një hernie diafragmatike | Hernia diafragmatike

Parashikimi i një hernie diafragmatike Prognoza e një hernie diafragmatike është zakonisht shumë e mirë. Kështu, në shumë hernie të cilat nuk shkaktojnë asnjë simptomë nuk është e nevojshme terapi. Suksesi i operacionit vlerësohet si shumë i mirë, megjithëse shumica e pacientëve janë pa simptoma pas operacionit. Ekziston një prognozë më e pafavorshme për diafragmatën e lindur… Prognoza e një hernie diafragmatike | Hernia diafragmatike

A është hernia diafragmatike e trashëgueshme? | Hernia diafragmatike

A është hernia diafragmatike e trashëgueshme? Jo, një hernie diafragmatike zakonisht nuk është e trashëgueshme. Megjithëse mund të gjenden shkaqe gjenetike për zhvillimin e hernieve diafragmatike të lindura tek foshnjat, trashëgimia do të thotë që herniet diafragmatike ndodhin më shpesh në familjet e fëmijëve të prekur. Kjo nuk është çështja. Hernia e fituar diafragmatike, të tilla si… A është hernia diafragmatike e trashëgueshme? | Hernia diafragmatike