Lidhjet e grisura - Ushtrimi 1

Mobilizimi në një zinxhir të mbyllur: Qëndroni në njërën këmbë në një sipërfaqe të fortë ose të paqëndrueshme. Nga ky pozicion mund të kryeni të gjitha lëvizjet e mundshme. Për shembull, bëni përkulje të vogla në gju, përdorni një shkallë në këmbë, shkruani emrin tuaj në ajër me këmbën tjetër, qëndroni në këmbën tuaj të përparme. Kjo duhet të krijojë një paqëndrueshmëri të lehtë, e cila… Lidhjet e grisura - Ushtrimi 1

Lidhjet e grisura në gju - Ushtrimi 4

Mbledhje. Nga një qëndrim i gjerë në ijë, përkulni gjunjët ndërsa pjesa e sipërme e trupit përkulet drejt përpara dhe i shtyn vithet prapa. Pesha nuk është në pjesën e përparme por kryesisht në thembër. Përkulni gjunjët maksimalisht. në 90 ° dhe pastaj kthehuni në shtrirjen. Lakimi duhet të jetë më i ngadalshëm se shtrirja. Bëni 3… Lidhjet e grisura në gju - Ushtrimi 4

Ushtrime për një dëmtim të ligamenteve të brendshme dhe të jashtme

Në dëmtimet e ligamenteve, lëvizshmëria në nyjen e gjurit fillimisht kufizohet nga tensioni refleks i muskujve, por më vonë, paqëndrueshmëria në nyjen e gjurit mund të ndodhë, veçanërisht në rastin e ligamenteve të shqyer. Ligamentet e këputura të patrajtuara rrisin rrezikun e konsumimit të mëvonshëm të nyjeve të gjurit - artrozë në nyjen e gjurit. Pasi lëndimi ka… Ushtrime për një dëmtim të ligamenteve të brendshme dhe të jashtme

Kaseta - Fasho | Ushtrime për një dëmtim të ligamenteve të brendshme dhe të jashtme

Shiritat - Fashat Algat dhe fashat e shiritit shpesh përdoren për dëmtimet e ligamenteve dhe paqëndrueshmëritë në nyjen e gjurit. Bëhet një dallim midis stabilizimit të shiritit klasik dhe kinesiotape, i cili vështirë se kufizon lëvizshmërinë e nyjës së ngjitur. Kaseta klasike mund të imobilizojë nyjen dhe të shërbejë si një splint. Kinesiotape mund të ketë funksione të ndryshme. Aty… Kaseta - Fasho | Ushtrime për një dëmtim të ligamenteve të brendshme dhe të jashtme

Përmbledhje | Ushtrime për një dëmtim të ligamenteve të brendshme dhe të jashtme

Përmbledhje Lëndimet e ligamenteve të brendshme dhe të jashtme të gjurit janë shumë të zakonshme. Ka dhimbje në anën e prekur të gjurit, ënjtje, skuqje dhe ngrohje si dhe kufizim të dhimbshëm të lëvizjes. Më vonë, paqëndrueshmëria në nyjen e gjurit mund të ndodhë, veçanërisht në rastin e këputjes së ligamenteve, sepse proprioceptimi si dhe… Përmbledhje | Ushtrime për një dëmtim të ligamenteve të brendshme dhe të jashtme

Gjuri i ligamentit të shqyer

Një ligament i shqyer në gju është një dëmtim shpesh i pakthyeshëm i aparatit të ligamenteve pasiv, i cili zakonisht ndodh në sport. Për një kuptim më të mirë, një pasqyrë të shkurtër mbi anatominë dhe funksionin: Gjuri është nyja më e madhe në trupin tonë. Lidhjet janë lidhjet midis kockave të ndryshme, të cilat shërbejnë për ta bërë kockën tonë… Gjuri i ligamentit të shqyer

Simptomat | Gjuri i ligamentit të shqyer

Simptomat Simptoma e parë e një ligamenti të shqyer është një dhimbje e mprehtë e të shtënave, ndonjëherë një zhurmë shqyese dëgjohet ndërsa ndodh trauma. Më pas, shfaqen shenjat tipike të inflamacionit: Meqenëse ligamentet përfaqësojnë struktura thelbësore për stabilitetin, kjo gjithashtu zvogëlohet. Një ligament i shqyer nuk mund të kryejë më funksionin e tij. Përveç kësaj, ekziston një… Simptomat | Gjuri i ligamentit të shqyer

Kohëzgjatja e shërimit | Gjuri i ligamentit të shqyer

Kohëzgjatja e shërimit Ligamentet janë inde me furnizim të dobët të gjakut, gjë që rezulton në një proces më të gjatë shërimi. Në mënyrë konservative, pra pa operacion, gjuri është i palëvizshëm për rreth 6 javë. Sidoqoftë, do të kalojnë muaj para se gjuri të jetë plotësisht funksional dhe të jetë në gjendje të mbajë peshë përsëri. Atletët që rregullisht i japin shumë peshë… Kohëzgjatja e shërimit | Gjuri i ligamentit të shqyer

Masat e mëtejshme terapeutike | Gjuri i ligamentit të shqyer

Masa të mëtejshme terapeutike Splints ose fasha janë të përshkruara për imobilizim pas një ligamenti të shqyer. Për të mbështetur procesin e shërimit dhe për të lehtësuar strukturat, masat e mëtejshme si tapizimi ose trajtimi me ultratinguj mund të merren përveç ushtrimeve aktive. Sidoqoftë, këto metoda janë vetëm një pjesë mbështetëse dhe nuk duhet të jenë… Masat e mëtejshme terapeutike | Gjuri i ligamentit të shqyer