Ligamenti i shqyer në gju - trajtimi dhe i rëndësishëm

Gjuri është një nga nyjet më të mëdha në trupin e njeriut dhe i nënshtrohet stresit të rëndë të përditshëm. Për të përmbushur kërkesat, gjuri mbështetet nga një aparat kompleks ligamentoz. Çdo gju ka ligamente anësore që shkojnë jashtë dhe brenda nga kocka e kofshës në fibulën ose kockën e shinit: ligamenti i jashtëm ... Ligamenti i shqyer në gju - trajtimi dhe i rëndësishëm

Simptomat e ligamenteve të grisura në gju | Ligamenti i shqyer në gju - trajtimi dhe i rëndësishëm

Simptomat e ligamenteve të shqyer në gju Një ligament i shqyer në gju shkakton simptoma të ndryshme tipike. Simptoma kryesore e ligamenteve të shqyer është dhimbja e fortë, akute. Simptoma të tjera janë ënjtje dhe mavijosje (hematoma). Thenjtja në një ligament të shqyer zhvillohet relativisht shpejt disa minuta pas ngjarjes dhe është qartë e dukshme. Eshte … Simptomat e ligamenteve të grisura në gju | Ligamenti i shqyer në gju - trajtimi dhe i rëndësishëm

Terapia e një ligamenti të shqyer | Ligamenti i shqyer në gju - trajtimi dhe i rëndësishëm

Terapia e një ligamenti të shqyer Terapia për ligamentet e këputur në gju varet nga shtrirja, ligamenti i prekur dhe dëmtimi i mundshëm i strukturave të tjera. Kështu, ligamentet e jashtme zakonisht mund të trajtohen në mënyrë konservative. Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme të dini nëse ka vetëm një lotim të pjesshëm, pasi terapia mund të afrohet në mënyrë konservative në… Terapia e një ligamenti të shqyer | Ligamenti i shqyer në gju - trajtimi dhe i rëndësishëm

Këputja e shiritave anësorë | Ligamenti i shqyer në gju - trajtimi dhe i rëndësishëm

Çarje e brezave anësorë Lidhja e brendshme, lat. ligamentum collaterale mediale, është një nga ligamentet e mëdhenj stabilizues në gju dhe kalon brenda gjurit nga femuri në kokën e tibisë. Ligamenti i brendshëm mbron gjurin nga lëvizja e tepërt në rrafshin anësor, duke parandaluar kështu këmbën e poshtme nga… Këputja e shiritave anësorë | Ligamenti i shqyer në gju - trajtimi dhe i rëndësishëm

Diagnoza e ligamentit të shqyer | Ligamenti i shqyer në gju - trajtimi dhe i rëndësishëm

Diagnoza e këputjes së ligamenteve Një ligament i shqyer në gju zakonisht diagnostikohet shpejt. Në fillim bëhet pyetja e pacientit (anamneza), në të cilën kërkohet karakteri dhe lokalizimi i dhimbjes dhe simptoma të tjera. Gjuri gjithashtu inspektohet (vëzhgohet nga afër). Ekzaminohen ënjtjet dhe mavijosjet. Në shumicën e rasteve, një ngjarje nxitëse… Diagnoza e ligamentit të shqyer | Ligamenti i shqyer në gju - trajtimi dhe i rëndësishëm

Profilaksia e një ligamenti të shqyer | Ligamenti i shqyer në gju - trajtimi dhe i rëndësishëm

Profilaksia e një ligamenti të shqyer Meqenëse një ligament i shqyer në gju zakonisht shkaktohet nga aksidentet, profilaksia nuk është e lehtë. Sidoqoftë, mund të minimizohet në mënyrë efektive rreziku i një dëmtimi të tillë. Për shembull, sportet e rrezikshme duhet të praktikohen me fashë ose jastëkë në gju; muskujt e gjurit të stërvitur gjithashtu luajnë një rol qendror. Nëse… Profilaksia e një ligamenti të shqyer | Ligamenti i shqyer në gju - trajtimi dhe i rëndësishëm