Mosfunksionimi kraniomandibular (CMD) - Terapia

CMD qëndron për Disfunksionin Craniomandibular dhe përshkruan një mosfunksionim të nyjës temporomandibulare që mund të ketë pasoja të gjera. Diagnoza e CMD duket se është bërë më e shpeshtë në vitet e fundit, ndërsa në të njëjtën kohë kuptimi i shkaqeve të tij dhe mundësitë e trajtimit po bëhen më gjithëpërfshirëse. Gjithnjë e më shumë njerëz, veçanërisht duke punuar… Mosfunksionimi kraniomandibular (CMD) - Terapia

Si funksionon trajtimi | Mosfunksionimi kraniomandibular (CMD) - Terapia

Si funksionon trajtimi Trajtimi i CMD është multidisiplinar, duke përfshirë dentistë ose ortodontë, fizioterapistë dhe psikologë. Në varësi të shkakut të simptomave, trajtimi duhet të trajtohet ndryshe. Në shumicën e rasteve, lehtësimi i dhimbjes dhe rivendosja e funksionit është hapi i parë. Fizioterapisti luan një rol qendror në këtë proces duke lëshuar… Si funksionon trajtimi | Mosfunksionimi kraniomandibular (CMD) - Terapia

Ushtrime | Mosfunksionimi kraniomandibular (CMD) - Terapia

Ushtrime Për t'u çlodhur para se të shkoni në shtrat: Tensionet muskulare ndodhin kur nofullat e poshtme dhe të sipërme shtypen kundër njëra -tjetrës. Kjo zakonisht ndodh gjatë natës ndërsa stresi i ditës po përpunohet. Një masë efektive për të zvogëluar fenomenin e shtrëngimit ose kërcitjes së dhëmbëve është relaksimi. Për ta bërë këtë, duhet… Ushtrime | Mosfunksionimi kraniomandibular (CMD) - Terapia

Përmbledhje | Mosfunksionimi kraniomandibular (CMD) - Terapia

Përmbledhje Mosfunksionimi Craniomandibular (CMD) është një çrregullim i nyjës temporomandibulare, i cili shpesh shkaktohet nga stresi. Nëse keni shumë stres, trupi juaj përpiqet të zvogëlojë stresin, veçanërisht gjatë gjumit. Kjo shpesh rezulton në nofullat që shtypin njëra -tjetrën ose kërcasin dhëmbët, që do të thotë se nyja temporomandibulare dhe dhëmbët… Përmbledhje | Mosfunksionimi kraniomandibular (CMD) - Terapia

Ushtrime për shtrirje dhe përdorimi i tyre në fizioterapi

Opinionet në lidhje me përfitimet e shtrirjes ndryshojnë shumë, por nëse ndiqni disa rregulla, mund t’i bëni shumë mirë trupit tuaj me disa ushtrime shtrirëse. Duke u shtrirë rregullisht, ju mund të korrigjoni çekuilibrat muskulorë dhe të parandaloni tendosjen e pasaktë. Nëse tashmë keni ankesa specifike, ju lutemi konsultohuni me një fizioterapist i cili do të punojë me ju për… Ushtrime për shtrirje dhe përdorimi i tyre në fizioterapi

Muskujt e prekur shpesh | Ushtrime për shtrirje dhe përdorimi i tyre në fizioterapi

Muskujt e prekur shpesh Për shkak të qëndrimit ulur, përkulësit e gjurit, përkulësit e kofshës, muskujt e barkut, muskujt e gjoksit dhe muskujt e qafës preken veçanërisht. Nëse shikoni pozicionin ulur, ky fenomen shpjegon vetveten: Gjunjët janë kryesisht të përkulur, ijet gjithashtu janë të përkulur, gjoksi i afrohet kockës pubike, supet varen në… Muskujt e prekur shpesh | Ushtrime për shtrirje dhe përdorimi i tyre në fizioterapi

Ushtrime për shtrirje - bust | Ushtrime për shtrirje dhe përdorimi i tyre në fizioterapi

Ushtrime shtrirëse - bust Muskujt e drejtë të barkut (rectus abdominis) i afrohen brinjëve dhe kockës pubike, siç ndodh shpesh në sedilje. Për t'i shtrirë ato gjatë këtij ushtrimi shtrirës, ​​shtrihuni në bark dhe vendosni duart nën shpatullat tuaja. Me muskujt e vitheve të tendosur në mënyrë aktive ju tani e shtyni veten lart. Legeni… Ushtrime për shtrirje - bust | Ushtrime për shtrirje dhe përdorimi i tyre në fizioterapi

Ushtrime për shtrirje - hip | Ushtrime për shtrirje dhe përdorimi i tyre në fizioterapi

Ushtrime shtrirjeje – ije Aduktorët janë përgjegjës për lëvizjen e kofshës në nyjen e ijeve nga brenda drejt trupit. Për të shtrirë ngjitësit, qëndroni dukshëm më larg se gjerësia e ijeve gjatë këtij ushtrimi shtrirjeje dhe sigurohuni që të mos rrëshqitni në dysheme pa dashje. Të dyja këmbët duhet të drejtohen përpara. Tani përkuleni majtas… Ushtrime për shtrirje - hip | Ushtrime për shtrirje dhe përdorimi i tyre në fizioterapi

Kostot | Terapia kraniosakrale - të gjitha informacionet e rëndësishme

Kostot Terapia kraniosakrale shpesh shihet si një metodë e osteopatisë. Osteopatia subvencionohet nga disa kompani ligjore dhe në varësi të kontratës edhe nga disa kompani private të sigurimit shëndetësor. Çmimet nuk janë zyrtarisht fikse. Terapistët mund të përcaktojnë tarifat e tyre. Në varësi të kohëzgjatjes së terapisë (30-60 minuta si rregull) çmimet mund të… Kostot | Terapia kraniosakrale - të gjitha informacionet e rëndësishme

Terapia kraniosakrale - të gjitha informacionet e rëndësishme

Terapia kraniosakrale është një formë terapie që ka veçoritë e saj themelore nga trajtimi osteopatik. Bëhet fjalë për përdorimin e teknikave të buta për të ndikuar në rrjedhën e ujit të trurit, i cili gjithashtu rrjedh në kanalin tonë kurrizor. Gjithashtu pozicioni i pllakave kraniale mund të ndikohet në terapinë kraniosakrale. Qëllimi është rivendosja e një… Terapia kraniosakrale - të gjitha informacionet e rëndësishme