Voltaren Dispers: Si funksionon

Ky përbërës aktiv është në Voltaren Dispers Përbërësi aktiv në Voltaren Dispers (diklofenak) është një medikament nga grupi i barnave anti-inflamatore jo-steroide (NSAIDs). Ky grup i substancave aktive ka një efekt analgjezik, antipiretik dhe anti-inflamator në të njëjtën kohë. Kur përdoret Voltaren Dispers? Voltaren Dispers tretet në ujë dhe për këtë arsye… Voltaren Dispers: Si funksionon

Zuklopentiksol

Produktet Zuclopenthixol është komercialisht i disponueshëm në formën e dragees, si pika, dhe si një zgjidhje për injeksion (Clopixol). Hasshtë miratuar në shumë vende që nga viti 1977. Struktura dhe vetitë Zuklopentiksoli (C22H25ClN2OS, Mr = 400.7 g/mol) është i pranishëm në ilaçe si dihidroklorur zuklopentiksol, acetat zuklopentiksol, ose dekanoat zuklopentiksol. Dekanoati i zuklopentiksolit është një ngjyrë e verdhë, viskoze,… Zuklopentiksol

zofenopril

Produktet Zofenopril është aprovuar në shumë vende në vitin 2000 (Zofenil, Zofenil plus + hidroklorotiazid). Droga doli në treg në 23 Prill 2011. Struktura dhe vetitë Zofenopril (C22H23NO4S2, Mr = 429.6 g / mol) Efektet Zofenopril (ATC C09AA15) ka veti antihipertensive dhe lehtëson stresin kardiak. Indikacionet Hipertensioni Infarkt akut i miokardit

Acidi Zoledronic

Produktet Acidi Zoledronic është i disponueshëm në treg si një përgatitje për infuzion (Zometa, Aclasta, generics). Hasshtë miratuar në shumë vende që nga viti 2000. Struktura dhe vetitë Acidi Zoledronic (C5H10N2O7P2, Mr = 272.1 g/mol) është i pranishëm në ilaçe si monohidrat acidi zoledronic, një pluhur i bardhë kristalor që është pak i tretshëm në ujë. Shtë një derivat imidazole… Acidi Zoledronic

Zolmitriptan

Produktet Zolmitriptan është komercialisht i disponueshëm si tableta të veshura me film, tableta që shkrihen dhe si llak hundësh (Zomig, gjenerikë). Hasshtë miratuar në shumë vende që nga viti 1997. Versionet gjenerike kanë hyrë në treg në vitin 2012. Struktura dhe vetitë Zolmitriptan (C16H21N3O2, Mr = 287.4 g/mol) është një derivat indole dhe oksazolidinone që lidhen strukturisht me serotoninën. Ekziston si… Zolmitriptan

zolpidem

Produktet Zolpidem është në dispozicion komercial si tableta të veshura me film, tableta me lirim të qëndrueshëm dhe tableta shkumëzuese (Stilnox, Stilnox CR, generics, USA: Ambien). Hasshtë miratuar në shumë vende që nga viti 1990. Struktura dhe vetitë Zolpidem (C19H21N3O, Mr = 307.39 g/mol) është një imidazopyridinë që strukturisht dallohet nga benzodiazepinat. Isshtë i pranishëm në barna si tartrat zolpidem,… zolpidem

Zonisamide

Produktet Zonisamide është në dispozicion në treg në formën e kapsulave (Zonegran). Hasshtë miratuar në shumë vende që nga viti 2006. Struktura dhe vetitë Zonisamidi (C8H8N2O3S, Mr = 212.2 g/mol) është një derivat benzisoksazole dhe një sulfonamid. Ekziston si një pluhur i bardhë i tretshëm në ujë. Efektet Zonisamidi (ATC N03AX15) ka antikonvulsant dhe antiepileptik… Zonisamide

Zopiclone

Produktet Zopiclone është komerciale e disponueshme në formë tabletash (Imovane, auto-generics). Hasshtë miratuar në shumë vende që nga viti 1993. Në Shtetet e Bashkuara, eszopicloni i pastër -enantiomer është gjithashtu i disponueshëm (Lunesta). Struktura dhe vetitë Zopiclone (C17H17ClN6O3, Mr = 388.8 g/mol) është racemate dhe i përket ciklopirroloneve. Ekziston si e bardhë në pak… Zopiclone

Vaj zinku

Produkte Vaji i zinkut përgatitet në barnatore. Në disa vende, produktet e gatshme janë në shitje. Prodhimi Vaji i zinkut është një pezullim i oksidit të zinkut në vajin e ullirit. 100 g vaj zinku përgatitet si më poshtë: 50.0 g oksid zinku 50.0 g vaj ulliri Oksidi i zinkut shoshitet (300) dhe i shtohet ullirit… Vaj zinku

Zink Pyrithione

Produktet Zink pirithione është në dispozicion në treg si një shampo (Squa-med). Hasshtë miratuar si ilaç në shumë vende që nga viti 1980. Përveç kësaj, kozmetika dhe produkte mjekësore që përmbajnë përbërësin aktiv janë gjithashtu në dispozicion. Struktura dhe vetitë Zink pirithione (C10H8N2O2S2Zn, Mr = 317.7 g/mol) është strukturor i lidhur me dipyrithione. Efektet pirithione të zinkut (ATC D11AC08)… Zink Pyrithione

zink oksid

Produktet Oksidi i zinkut përmbahet në vajrat e zinkut, përzierjet tundëse, në kremrat kundër diellit, produktet e kujdesit të lëkurës, pomadat e hemorroideve, produktet e kujdesit për foshnjat, kozmetikën dhe pomadat e shërimit të plagëve, ndër të tjera. Oksidi i zinkut gjithashtu kombinohet me përbërës të tjerë aktivë në mënyrë të caktuar dhe tradicionalisht formulime të shumta magjistrale janë bërë me përbërësin aktiv. Përdorimi i tij mjekësor… zink oksid