Ushtrime për një hallux rigidus

Hallux rigidus është një gjendje në të cilën nyja metatarsophalangeal e gishtit të madh bëhet e ngurtë. Kjo zakonisht shkaktohet nga sëmundje degjenerative të kyçit, siç është artroza. Kjo është një rënie në masën dhe cilësinë e kërcit të përbashkët. Produktet e gërryerjes shkaktojnë inflamacion të shpeshtë të nyjës, në të cilën sipërfaqja e nyjës ndryshon dukshëm ... Ushtrime për një hallux rigidus

Shkaqet | Ushtrime për një hallux rigidus

Shkaqet Shkaqet e osteoartritit në përgjithësi janë kuptuar dobët. Mbingarkesa mekanike, për shembull për shkak të rrafshimit të harkut të këmbës, por edhe sëmundjeve sistemike që çojnë në inflamacion në trup (p.sh. përdhes) mund të kontribuojnë në artrozën e kyçeve në nyjen metatarsophalangeal të gishtit të madh. Lidhja metatarsophalangeal e madhe… Shkaqet | Ushtrime për një hallux rigidus

Fizioterapi për hallux rigidus

Rigidus hallux përshkruan ndryshimin degjenerues të nyjës metatarsophalangeal të gishtit të madh deri në ngurtësim. Ekziston një rënie në masën dhe cilësinë e kërcit, inflamacion i përsëritur i dhimbshëm në nyje dhe funksionimi i nyjeve gjithnjë e më i kufizuar. Ngjashëm me artrozën, e cila shpesh është shkaku i hallux rigidus, humbja e pjesshme e plotë e kërcit… Fizioterapi për hallux rigidus

Këpucë | Fizioterapi për hallux rigidus

Këpucë Ka shumë mënyra për të rregulluar këpucët për të mbështetur terapinë e hallux rigidus. Këpucët me një taban rrotullues janë një mënyrë e mirë për të siguruar një model të ecjes fiziologjike kur funksioni i kyçit pezullohet. Një thembër tampon gjithashtu mund të vendoset nën këpucë në mënyrë të tillë që ngarkesa e goditjes ... Këpucë | Fizioterapi për hallux rigidus

OP | Fizioterapi për hallux rigidus

OP Në rastin e ankesave rezistente ndaj terapisë, një rigidus hallux shumë të avancuar ose një model ecjeje të kufizuar rëndë, rekomandohet një procedurë kirurgjikale. Ka qasje të ndryshme që duhet të përshtaten me pacientin. Cheilectomy rekomandohet për pacientët, funksioni i të cilëve është i kufizuar rëndë nga lidhjet kockore (osteofite). Osteofitet mund të hiqen dhe… OP | Fizioterapi për hallux rigidus