Llojet e trajnimit në fizioterapi

Një muskulaturë e zhvilluar mirë siguron dhe mbështet nyjet dhe kockat nga streset e jashtme. Lëvizshmëria, koordinimi dhe funksionaliteti janë gjithashtu një aspekt vendimtar në fizioterapi. Ekziston një larmi e madhe e metodave të trajnimit në terapi për të arritur këto qëllime. Sidoqoftë, meqenëse trupi është shumë kompleks, rekomandohet një kombinim i disa llojeve të trajnimit. Dhimbje… Llojet e trajnimit në fizioterapi

Trajnimi i lëvizjes - shpinë, shpatull, gju, hip

Trajnimi i lëvizshmërisë, në krahasim me stërvitjen e pastër të forcës dhe qëndrueshmërisë, siç sugjeron emri, është për rritjen e lëvizshmërisë së përgjithshme të nyjeve. Përmes ushtrimeve shtrirëse dhe të ashtuquajtura aktivizuese, lëvizshmëria rritet në mënyrë specifike në mënyrë që të jeni më të lëvizshëm dhe fleksibël dhe problemet e qëndrimit gjithashtu ndikohen pozitivisht. Në trajnimin e lëvizshmërisë, ka kuptim të… Trajnimi i lëvizjes - shpinë, shpatull, gju, hip

Shpatulla | Trajnimi i lëvizshmërisë - shpinë, shpatull, gju, hip

Supin Lidhja e shpatullave është një nga nyjet më fleksibël të trupit. Koka e madhe e humerusit ulet në një fole të vogël relativisht të përbashkët, e cila ofron një gamë të gjerë lëvizjesh. Për shkak të kësaj anatomie, megjithatë, shpatulla është gjithashtu e ndjeshme ndaj lëndimeve, kjo është arsyeja pse vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet rregullisht… Shpatulla | Trajnimi i lëvizshmërisë - shpinë, shpatull, gju, hip

Gjuri | Trajnimi i lëvizshmërisë - shpinë, shpatull, gju, hip

Gju Lëvizshmëria e nyjës së gjurit ka një rëndësi të veçantë për një rrjedhë të qetë të lëvizjes. Veçanërisht shtrirja dhe përkulja duhet të jenë të mundshme pa probleme dhe duhet të mbahen përmes trajnimit të përditshëm të lëvizjes. 1. Rrokullisni topin Shtrihuni në shpinë për këtë ushtrim. Vendosni thembrat tuaja në një top të madh gjimnastikor. Tani rrokullisni topin ... Gjuri | Trajnimi i lëvizshmërisë - shpinë, shpatull, gju, hip