Udhëzimet | Masazh i indeve lidhëse (masazh i zonës refleksive)

Udhëzimet Masazhi i indit lidhës duhet të kryhet gjithmonë nga personel i trajnuar. Në masazhin e indit lidhës, përdoren teknika të ndryshme refleksologjike. Këto përfshijnë teknikën nënlëkurore dhe fasciale, teknikën laminare, petrizimin nënlëkuror, teknikën e lëkurës dhe teknikat shtrirëse bimanuale. Teknika dy-dimensionale dhe petrisazhi nënlëkuror përdoren për të liruar manualisht lëkurën… Udhëzimet | Masazh i indeve lidhëse (masazh i zonës refleksive)

Trajtimi i thyerjes së kyçit të këmbës

Thyerja e kyçit të këmbës bimalleolar përshkruan një thyerje (thyerje) të nyjës së kyçit të këmbës që përfshin të dy kyçet e këmbës, malleolet. Për shkak të strukturës dhe ligamenteve të tendosura, nyja e këmbës është një nyje shumë e qëndrueshme që mbështet të gjithë peshën e trupit në këmbë dhe në këmbë. Një thyerje e të gjithë strukturës duke përfshirë të dy kyçet e këmbës, pra skajet e… Trajtimi i thyerjes së kyçit të këmbës

Ushtrime për të imituar | Trajtimi i thyerjes së kyçit të këmbës

Ushtrime për të imituar Disa ushtrime që duhen ndjekur nga trajtimi aktiv pasues i thyerjes së kyçit të këmbës bimalleolar janë përshkruar më poshtë. Qëllimi i ushtrimeve është të rindërtoni muskujt përreth, lëvizës dhe mbështetës, të rrisni gamën e lëvizjes së kyçit të këmbës të prekur dhe veçanërisht të stërvitni stabilitetin në mënyrë që të shmangni dëmtimet dytësore: Ju… Ushtrime për të imituar | Trajtimi i thyerjes së kyçit të këmbës

Prognoza | Trajtimi i thyerjes së kyçit të këmbës

Prognoza Falë teknikave moderne kirurgjikale dhe këpucëve mbështetëse, prognoza për këtë nyje, e cila megjithatë i nënshtrohet shumë stresit dhe tendosjes, është pozitive në shumicën e rasteve. Sidoqoftë, kjo gjithmonë varet shumë nga bashkëpunimi i pacientit. Nëse nuk respektohen specifikimet e ngarkesës dhe periudhat e pushimit, ekziston rreziku… Prognoza | Trajtimi i thyerjes së kyçit të këmbës

Sa kohë nuk mund të punoj | Trajtimi i thyerjes së kyçit të këmbës

Sa kohë i paaftë për të punuar Pamundësia për të punuar pas një frakture të kyçit të këmbës natyrisht varet nga profesioni që do të kryhet. Në varësi të stresit në nyjen në punë, lëshohet një shënim i sëmurë për dy fazat e para të shërimit, pra gjashtë javë. Nëse nyja nuk i nënshtrohet stresit të madh në punë,… Sa kohë nuk mund të punoj | Trajtimi i thyerjes së kyçit të këmbës