Acidi nikotinik: Funksioni & Sëmundjet

Acidi nikotinik/acid nikotinik dhe nikotinamidi njihen gjithashtu si niacin ose vitaminë B3. Të dy substancat konvertohen në njëra -tjetrën në trup. Si vitamina B3, acidi nikotinik kryen shumë funksione të rëndësishme në metabolizmin e energjisë. Çfarë është acidi nikotinik? Acidi nikotinik dhe nikotinamidi quhen niacinë ose vitaminë B3. Në organizëm, ato i nënshtrohen konstante… Acidi nikotinik: Funksioni & Sëmundjet

Ergocalciferol (Vitamina D2)

Produktet Ergocalciferol (vitamina D2, kalciferol) është komercialisht e disponueshme në shumë vende, përfshirë si një shtesë dietike në formën e kapsulave. Vitamina D2 përdoret shumë më rrallë se kolecalciferol (vitamina D3) në shumë vende. Në Shtetet e Bashkuara, nga ana tjetër, ergocalciferol përdoret më tradicionalisht. Struktura dhe vetitë Ergocalciferol (C28H44O, Mr =… Ergocalciferol (Vitamina D2)

Kërpudha medicinale

Produktet Kërpudhat medicinale janë në dispozicion në treg, për shembull, në formën e kapsulave, tabletave dhe pluhurave si shtesa dietike ose si përzierje të përgatitura individualisht. Gjithashtu përdoren përbërësit e pastër që nxirren, prodhohen në mënyrë sintetike ose modifikohen gjysmë sintetikisht. Këto zakonisht regjistrohen si produkte mjekësore. Rreth kërpudhave Kërpudhat janë një grup shumë i larmishëm i… Kërpudha medicinale

Ekstraktet

Produktet Ekstraktet përmbahen në produkte të shumta mjekësore, për shembull, në tableta, kapsula, pika, kremra, vajra dhe tretësira për injeksion (përzgjedhje). Ato përdoren gjithashtu në përgatitjen e kozmetikës, shtesave dietike, ushqimeve dhe pajisjeve mjekësore. Struktura dhe vetitë Ekstraktet janë ekstrakte të bëra me një tretës (= agjent nxjerrës) si uji, etanoli, metanoli, vajrat yndyrore,… Ekstraktet

polysaccharides

Produktet Polisakaridet janë të pranishme si ndihmës dhe përbërës aktivë në farmaceutikë të shumtë. Ata luajnë një rol themelor në ushqimet për të ushqyerit. Polisakaridet njihen edhe si glikane (glikane). Struktura dhe vetitë Polisakaridet janë karbohidrate polimerike të përbëra nga qindra deri në mijëra njësi sheqeri (monosakaride). Vetëm 11 monosakaride quhen polisaharide. Ata… polysaccharides

Qafa e trashë: Shkaqet, trajtimi dhe ndihma

Nga një qafë e trashë ose e fryrë, mjekët kuptojnë një ënjtje në zonën e qafës. Kjo mund të jetë vizualisht e dukshme dhe / ose e prekshme dhe të ketë shkaqe shumë të ndryshme, të cilat mund të jenë më serioze në natyrë. Çfarë është një qafë e trashë? Për shkak se disa organe të ndryshme janë të vendosura në zonën e qafës, disa prej të cilave… Qafa e trashë: Shkaqet, trajtimi dhe ndihma

Mbledhja dhe përgatitja e kërpudhave: Këshilla të vlefshme për sezonin e kërpudhave

Kur sezoni i ngrohtë ngadalë përfundon dhe gjethet e para marrin ngjyrat e vjeshtës, dashamirët e kërpudhave janë përsëri në pyll. Nga gushti deri në tetor, sezoni i kërpudhave është në lëvizje të plotë - edhe pse disa varietete, të tilla si porcini dhe chanterelles, tashmë mund të gjenden në verë. Mbledhja e kërpudhave nuk është vetëm… Mbledhja dhe përgatitja e kërpudhave: Këshilla të vlefshme për sezonin e kërpudhave

Kërpudha: Shërues nga Pylli

“Hani kërpudha dhe jetoni më gjatë! “, Rekomandon Prof. Jan Lelley, profesor i mikologjisë në Universitetin e Bonit. Në librat e tij, ai paraqet një gamë të tërë kërpudhash, të cilat përveçse pasurojnë menunë, thuhet se zhvillojnë efekte të mahnitshme shëruese për sëmundje të ndryshme. Kërpudhat kanë luajtur gjithmonë një rol të rëndësishëm në popullin… Kërpudha: Shërues nga Pylli

amylases

Produktet Amilazet janë në dispozicion, për shembull, në formën e kapsulave së bashku me enzimat e tjera tretëse. Ato janë shpesh të pranishme në bukë dhe pasta të prodhuara në mënyrë industriale. Emri i enzimave rrjedh nga (niseshte), e cila është substrati i tyre. Struktura dhe vetitë Amilazat janë enzima natyrore që ndajnë hidrolitikisht lidhjet glikozidike. Ata i përkasin klasës së… amylases

Dioksid karboni

Produkte Dioksidi i karbonit është komercialisht i disponueshëm në cilindrat e gazit të ngjeshur të lëngëzuar dhe si akull të thatë, ndër produktet e tjera. Produktet e ndryshme ndryshojnë në pastërti. Dioksidi i karbonit monografohet gjithashtu në farmakope. Isshtë në dispozicion, për shembull, në dyqanet ushqimore për të bërë ujin tuaj të gazuar. Struktura Dioksidi i karbonit (CO 2, O = C = O, M r… Dioksid karboni

Psilocybe Semilanceata

Produktet Kërpudhat halucinogjene të gjinisë janë në parim ndër substancat e ndaluara në shumë vende sipas Ligjit Federal të Narkotikëve (orari d). Sidoqoftë, dihet që ato kultivohen dhe shpërndahen në mënyrë të paligjshme. Mushroom The Spitzkegelige Tullac nga familja e Träuschlingsverwandeln i përket kërpudhave magjike psikoaktive (kërpudhave magjike). Ndryshe nga përfaqësuesit e tjerë… Psilocybe Semilanceata

Pu-Erh

Produktet Çaji Pu-Erh është në dispozicion, për shembull, në barnatore, farmaci dhe dyqane çaji. E ka origjinën nga provinca Yunnan në Kinë. Bima rrjedhin Bima mëmë është bima e çajit Assam var. , nga familja e shkurreve të çajit (Theaceae). Ajo rritet në një kaçubë me gjelbërim të përhershëm ose një pemë. Ilaç mjekësor Gjethet e bimës së çajit… Pu-Erh