Muskul dypalësh i kofshës

Sinonimet Latine: Musculus biceps femoris Përkufizimi Muskuli i kofshës me dy koka e ka marrë emrin nga fakti se ka dy origjina të ndara në pjesën e poshtme të legenit të poshtëm dhe pjesën e poshtme të kofshës. Këto dy "koka të muskujve" bashkohen në rrjedhën e tyre dhe lëvizin drejt gjurit të jashtëm. Muskuli i përket muskulaturës së kofshës së pasme,… Muskul dypalësh i kofshës

Sëmundjet e zakonshme | Muskul dypalësh i kofshës

Sëmundjet e zakonshme Muskuli biceps i kofshës mund të preket nga dëmtimi i nervit shiatik ("shiatiku"). Dy nervat që e furnizojnë atë (fibularis communis dhe tibialis) e kanë origjinën nga nervi shiatik. Nëse ka dëmtime serioze, e gjithë muskulatura ischio-vendimtare në pjesën e pasme të kofshës mund të dështojë. Si rezultat, muskujt e përparmë të kofshës… Sëmundjet e zakonshme | Muskul dypalësh i kofshës