Gërvishtje në gishta, këmbë, fytyrë | Ushtrime për t'u marrë me një disk të rrëshqitur në shpinë të qafës së mitrës

Dhimbje në gishta, këmbë, fytyrë Dhimbja në gishta është shumë e zakonshme në një hernie diskale të qafës së mitrës. Për shkak të ngushtimit të nervit, krahët nuk mund të inervohen më siç duhet. Ata flenë shpejt gjatë natës dhe ka një ndjesi shpimi gjilpërash në pozicione të caktuara mbajtëse. Nëse ndjesia e shpimit bëhet… Gërvishtje në gishta, këmbë, fytyrë | Ushtrime për t'u marrë me një disk të rrëshqitur në shpinë të qafës së mitrës

Përmbledhje | Ushtrime për t'u marrë me një disk të rrëshqitur në shpinë të qafës së mitrës

Përmbledhje Një hernie diskale në shpinë të qafës së mitrës mund të ndodhë papritur ose pas një tendosje të gjatë të njëanshme për shkak të konsumimit. Kjo rezulton në një zhvendosje të materialit të diskut, i cili zakonisht shtyp në një nerv. Dhimbja ndodh për shkak të rritjes së tensionit të muskujve si një mbrojtje kundër dëmtimeve të mëtejshme të shtyllës kurrizore, ndjesi shpimi gjilpërash,… Përmbledhje | Ushtrime për t'u marrë me një disk të rrëshqitur në shpinë të qafës së mitrës

Ushtrime për t'u marrë me një disk të rrëshqitur në shpinë të qafës së mitrës

Një disk i rrëshqitur në shpinë të qafës së mitrës shpesh shkaktohet nga një ngarkesë statike e përhershme ose nga një tendosje e papritur, e mprehtë. Kryesisht ka të bëjë me seksionin C6/C7. Dhimbja ose tensioni i fortë në muskulaturë mund të jenë shenjat e para të hernies së diskut. Ushtrime Në rastin e një hernie diskale në shpinë të qafës së mitrës,… Ushtrime për t'u marrë me një disk të rrëshqitur në shpinë të qafës së mitrës

Simptomat | Ushtrime për t'u marrë me një disk të rrëshqitur në shpinë të qafës së mitrës

Simptomat Meqenëse materiali i diskut zakonisht shtyp mbi një nerv, ndodh inervimi i dobët në muskulaturën e segmentit përkatës, duke rezultuar në dhimbje. Po kështu, forca e muskujve mund të zvogëlohet dhe ka një çrregullim të ndjeshmërisë. Pacienti papritur nuk mund ta mbajë kupën ose ndjen një ndjesi shpimi gjilpërash ekstreme përgjatë krahut. Zakonisht… Simptomat | Ushtrime për t'u marrë me një disk të rrëshqitur në shpinë të qafës së mitrës