Dihidropiridinë

Produktet Dihidropiridinat janë komerciale të disponueshme në shumë vende në formën e tabletave të veshura me film, tableta me kapje të qëndrueshme, kapsula dhe injeksione. Nifedipina nga Bayer (Adalat) ishte përbërësi i parë aktiv nga ky grup që hyri në treg në mesin e viteve 1970. Sot, amlodipina (Norvasc, gjenerikë) përshkruhet më së shpeshti. Struktura dhe vetitë Emri 1,4-dihidropiridinat rrjedh nga… Dihidropiridinë

Melhem Diltiazem

Produktet Pompat Diltiazem nuk janë të regjistruara si produkte të përfunduara të ilaçeve në shumë vende. Sidoqoftë, ato mund të përgatiten si një recetë e përkohshme në një farmaci. Në mënyrë tipike, përdoren forma dozimi prej dy përqindësh (xhel, krem ​​ose vaj). Ka udhëzime të ndryshme të prodhimit. Për shembull, vazelinë e bardhë, vaj me vaj ekscipial, krem ​​bazë DAC, ose një bazë xhel ... Melhem Diltiazem

Krem Nifedipine për çarje anale

Efektet Nifedipina është një përbërës aktiv i grupit të dihidropiridinës dhe ka një efekt relaksues në muskujt e lëmuar të enëve të gjakut. Kur përdoret lokalisht ose me gojë, ai zgjeron enët e gjakut, përmirëson rrjedhjen e gjakut dhe kështu shërimin e plagëve, është anti-inflamator dhe lehtëson spazmat e sfinkterit anal. Dihidropiridinat pengojnë fluksin e kalciumit në qelizat e muskujve të lëmuar duke penguar tipin L… Krem Nifedipine për çarje anale

Nifedipina: Efektet e ilaçeve, Efektet anësore, Dozimi dhe Përdorimet

Produktet Nifedipine është komerciale e disponueshme në formën e tabletave me lirim të qëndrueshëm (gjenerikë). U miratua për herë të parë në mesin e viteve 1970. Shitjet e Adalat origjinale u ndërprenë në shumë vende në vitin 2019. Struktura dhe vetitë Nifedipina (C17H18N2O6, Mr = 346.3 g/mol) është një dihidropiridinë. Ekziston si një pluhur kristalor i verdhë që është praktikisht i patretshëm në… Nifedipina: Efektet e ilaçeve, Efektet anësore, Dozimi dhe Përdorimet

Fisura anale: Simptomat, Diagnostifikimi, Shkaqet dhe Trajtimi

Simptomat Çarja anale është një çarje ose prerje në lëkurën e kanalit anal. Kjo rezulton në dhimbje të forta që shfaqen gjatë dhe deri në disa orë pas jashtëqitjes. Mund të rrezatojë në nivel lokal dhe të shoqërohet me një ndjesi të pakëndshme kruajtjeje. Gjaku i freskët shpesh mund të shihet në letër higjienike ose jashtëqitje. Shkaqet e mundshme… Fisura anale: Simptomat, Diagnostifikimi, Shkaqet dhe Trajtimi

Receta magjistrale

Përkufizimi Shumica e barnave sot prodhohen paraprakisht në sasi të mëdha dhe hyjnë në treg gati për përdorim. Megjithatë, ekzistojnë edhe barna që prodhohen në laborator nga farmacitë me recetë të mjekut për klientët individualë. Këto quhen preparate të përkohshme. Më poshtë është përkufizimi sipas Ligjit Federal për Produktet Mjekësore… Receta magjistrale

Pomadë me nitroglicerinë

Produkte Vaji rektogesik miratohet në shumë vende (disa vende: Rectiv). Pomadat e nitroglicerinës përdoren gjithashtu në një përqendrim më të lartë për trajtimin transdermal të anginës (2%). Ky artikull i referohet administrimit rektal për çarje anale. Struktura dhe vetitë Nitroglicerina ose glicerina trinitrat (C3H5N3O9, Mr = 227.1 g/mol) është glicerinë e nitruar. Nitroglicerina e pastër është shpërthyese dhe… Pomadë me nitroglicerinë

Fisura anale - Krem

Termi çarje anale përshkruan një çarje në mukozën e anusit. Kjo zakonisht shkakton dhimbje të forta dhe shkaktohet kryesisht nga shtypja e fortë gjatë lëvizjeve të zorrëve. Në formën akute, trajtimi konservativ zakonisht është i mjaftueshëm dhe kirurgjia nuk është e nevojshme. Ka shumë vajra dhe kremra që mbështesin rigjenerimin e anusit… Fisura anale - Krem

Pomadë për fëmijë | Fisura anale - Krem

Vaj për fëmijët Tek fëmijët, çarjet anale ndodhin dukshëm më rrallë sesa tek të rriturit. Si rregull, ka vetëm një ose më shumë lot të vegjël në mukozën, por ato zakonisht shërohen brenda pak ditësh para se të krijohet një çarje. Prandaj, zakonisht preferohet një trajtim i përmbajtur në fillim. Kjo përfshin masa për zbutjen e jashtëqitjes, të tilla si… Pomadë për fëmijë | Fisura anale - Krem