Spazma diafragmatike

Hyrje Një spazëm diafragmatik është një tkurrje e papritur akute dhe ngërçe e diafragmës me dhimbje nganjëherë shumë të forta kolike dhe simptoma të tjera shoqëruese. Sigurisht që mund të shprehet edhe me lemza të thjeshta. Shkaqet Diafragma është një muskul që shtrihet në gjoks nën mushkëri dhe siguron që mushkëria të mbushet me… Spazma diafragmatike

Simptomat | Spazma diafragmatike

Simptomat Simptomat e spazmës diafragmatike janë të shumta dhe të ndryshme. Për shembull, lemza mund të jetë simptoma e vetme, por mund të ndodhë edhe dhimbje kolike në pjesën e sipërme të barkut. Për më tepër, tkurrja ritmike e diafragmës mund të prekë organet e tjera. Mungesa e frymëmarrjes mund të ndodhë për shkak të punës së parregullt. Funksioni i stomakut gjithashtu mund të… Simptomat | Spazma diafragmatike

Kohëzgjatja | Spazma diafragmatike

Kohëzgjatja Një ngërç diafragmatik shpesh zgjat vetëm disa sekonda ose minuta. Megjithatë, më shqetësuese dhe torturuese janë seritë e ngërçeve që ndjekin nga afër, të cilat mund të zgjasin edhe orë apo edhe ditë. Pas çdo konfiskimi-i cili mund të çojë në dhimbje-ekziston një fazë relaksimi dhe kështu një interval pa simptoma, i cili mund të jetë… Kohëzgjatja | Spazma diafragmatike

Lëshoni ngërçin e diafragmës | Spazma diafragmatike

Lirimi i ngërçit të diafragmës Për të zgjidhur shpejt spazmin diafragmatik, ka disa masa që çdo person i prekur mund të marrë. Sidoqoftë, efektiviteti është i diskutueshëm. Ushtrimet përfshijnë frymëmarrjen në ajër dhe më pas shtypjen e shtypit të barkut për disa sekonda. Pirja e ujit të ftohtë me akull gjithashtu mund të ndihmojë. Mbajtja e ajrit për 20-30 sekonda përshkruhet gjithashtu si… Lëshoni ngërçin e diafragmës | Spazma diafragmatike